Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

3
1
Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Ingredienser

6-8

Syrad lök

1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 dl
vatten
2
schalottenlökar

Plättar

2
ägg
2 1/2 dl
vetemjöl
5 dl
mjölk
3/4 tsk
salt
2 tsk
ljust muscovadosocker
2 msk
smör + smör att steka i

Till servering

ca 80 g
sik- eller stenbitsrom
2 dl
gräddfil
-
ärtskott
-
färsk dill

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller byt ut smöret mot olja.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Amanda

2018-06-21

Hej! Går det att förbereda plättarna dagen innan?

Redaktionen ICAse

2018-07-12

Hej Amanda! Det går bra att göra plättarna innan och sen värma innan serveringen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1010 KJ / 241 kCal
Fett 8 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 29 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept