Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad lök: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skala löken och skiva tunt. Lägg ner i lagen och låt stå minst 1 timme i kylen.
  2. Plättar: Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och socker. Smält smör och rör ner. Låt smeten stå minst 40 minuter i kylen.
  3. Till servering: Stek plättar i smör i en plättlagg. Värm plättarna vid servering. Servera med sikrom, gräddfil, syrad lök, ärtskott och dill.

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller byt ut smöret mot olja.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Syrad lök
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 schalottenlökar
Plättar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk ljust muscovadosocker
  • 2 msk smör + smör att steka i
Till servering
  • ca 80 g sik- eller stenbitsrom
  • 2 dl gräddfil
  • ärtskott
  • färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1010 kJ / 241 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer