Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

Ingredienser

6-8 portioner

Syrad lök

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 schalottenlökar

Plättar

2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3/4 tsk salt
2 tsk ljust muscovadosocker
2 msk smör + smör att steka i

Till servering

ca 80 g sik- eller stenbitsrom
2 dl gräddfil
ärtskott
färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Hej! Går det att förbereda plättarna dagen innan?

Amanda

2018-06-21

Hej Amanda! Det går bra att göra plättarna innan och sen värma innan serveringen. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-07-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1010 KJ / 241 kCal
Fett8 g
Salt1.1 g
Kolhydrater29 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Smörgåstårta med ansjovis och räkor
Betyg 2.9 av 5.
240 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisbullar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga