Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

16
0
Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Krispiga och goda pannkakor på morot och zucchini som är ett perfekt matigt alternativ till vanliga pannkakor. Grönsakerna, tillsammans med rostade solroskärnor, ger en härlig textur och ett fint, knaprigt tuggmotstånd. Sväng ihop en enkel olivkräm för ett svalkande tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

4
ägg
2 dl
mjölk
2 dl
vetemjöl
500 g
morötter
2
zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1 dl
rostade solrosfrön
1 tsk
salt
2 krm
peppar
3 msk
olja

Olivkräm

230 g
gröna urkärnade oliver
2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

Sallad

150 g
haricots verts (bönor)
100 g
ärtskott
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3097 KJ / 740 kCal
Fett 53 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept