Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Krispiga och goda pannkakor på morot och zucchini som är ett perfekt matigt alternativ till vanliga pannkakor. Grönsakerna, tillsammans med rostade solroskärnor, ger en härlig textur och ett fint, knaprigt tuggmotstånd. Sväng ihop en enkel olivkräm för ett svalkande tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Pannkakor: Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Skala morötterna och riv dem och zucchinin grovt. Pressa ur vätskan. Blanda ner ”rivet” i äggsmeten tillsammans med solroskärnor, salt och peppar.  
  3. Olivkräm: Hacka oliverna och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar. 
  4. Sallad: Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Blanda bönor, ärtskott, olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Pannkakor: Stek pannkakorna i oljan i en stekpanna i omgångar och håll dem varma på en plåt i ugnen. 
  6. Servera pannkakorna med olivkräm och sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkakor
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 500 g morötter
  • 2 zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk olja
Olivkräm
  • 230 g gröna urkärnade oliver
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Sallad
  • 150 g haricots verts
  • 100 g ärtskott
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3097 kJ / 740 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept