Morots- och zucchinipannkakor med olivkräm

Krispiga och goda pannkakor på morot och zucchini som är ett perfekt matigt alternativ till vanliga pannkakor. Grönsakerna, tillsammans med rostade solroskärnor, ger en härlig textur och ett fint, knaprigt tuggmotstånd. Sväng ihop en enkel olivkräm för ett svalkande tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
500 g morötter
2 zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1 dl rostade solrosfrön
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk olja
Olivkräm
230 g gröna urkärnade oliver
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Sallad
150 g haricots verts (bönor)
100 g ärtskott
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3097 KJ / 740 kCal
Fett53 g
Salt4.5 g
Kolhydrater42 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegoda särskilt med oliv krämen till. Men viktigt att pressa ut vätskan ur zucchinin noga!
Alexandra
2023-11-05Otroligt svårt att få pannkakorna att hålla ihop när de steks. Bränner fast och går inte att vända. Hur gör man! Prövar både gjutjärn som inte alls gick och teflonpanna som blev ok. Allt blev en stor gegga till slut.
Johanna
2023-08-14Vad ska ugnen vara till?
Eva
2023-08-04