Zucchinipaj med pesto

Charmerande paj med en välsmakande fyllning av mozzarellaost, pesto och zucchini. Ett utmärkt vegetariskt alternativ till en festmåltid eller att servera på buffébordet. Toppa med körsbärstomater och basilika i balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Ingredienser
10 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 mozzarella (à 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini
Topping
10 - 12 körsbärstomater (gärna olika färger)
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1111 KJ / 265.5 kCal
Fett19.6 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.2 g
Protein6.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
22 stEn supergod paj Jag har gjort den med 1/2 dl rågmjöl eller graham och 2,5 dl vetemjöl Skivar först zucchinin och saltar den så den vätskar ur, kramar ur vätskan innan jag använder den. Minskar till 1/2 dl salt i äggstanningens
Anette
Mycket god paj och topping! Vi gör den varje höst när vi har mycket zuchini från trädgården.
Maria
Fick ha pajerna i 1 h ungefär, vätskade ur zucchinin i en timme innan och försökte även dra ur vätska ut mozzarellan men den vätskade rejält.
Hanna
Blev blöt. Fick ha den inne i ugnen ca en timme.
Christina
Håller med övriga, så god paj! Passar på de flesta bufféer.
Emmy
Så otroligt god paj! En ny favorit hos oss!
Marie
Det här är en av dom godaste pajerna jag har gjort och jag har gjort många! Den är dessutom väldigt enkel att göra.
Cornelia
Favoritpaj som görs ofta hemma hos oss!
Moa
Så himla god 🤗 tog fil Grahams 2 dl vetemjöl
Anette
Supergod paj, passar perfekt till italienska charkuterier (och svenska). Gjorde tomatblandningen och hade den bredvid i en egen skål så man kunde lägga upp så mycket man ville ha. Vattnade ur zucchinin ordentligt först i 30 minuter.
Anne-marie