Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

11
0
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Skriv ut
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl
solroskärnor
1 krm
salt
1 l
jordgubbar
1/2
kruka basilika
2
förp mozzarella (à 125 g)
2 msk
balsamvinäger
2 msk
mild olivolja
-
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1400 KJ / 335 kCal
Fett 25 g
Salt 0.66 g
Kolhydrater 13 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept