Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor
![Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182114/cf_259/mozzarella_med_jordgubbar__basilika_och_rostade_solroskarnor.jpg)
En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!
![Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182114/cf_259/mozzarella_med_jordgubbar__basilika_och_rostade_solroskarnor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl solroskärnor
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1400 KJ / 335 kCal
Fett25 g
Salt0.66 g
Kolhydrater13 g
Protein14 g
Kommentar
God
Lennart
2023-06-04