Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
1
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl  solroskärnor
1 krm  salt
1 l  jordgubbar
1/2   kruka basilika
2   förp mozzarella (à 125 g)
2 msk  balsamvinäger
2 msk  mild olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

God

Lennart

2023-06-04

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 335 kCal
Fett25 g
Salt0.66 g
Kolhydrater13 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pigg smoothie med solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbssmoothie med äppelmust och lime
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon- och jordgubbssallad med passionfruktkrisp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga