Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna med saltet.
  2. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i halvor.
  3. Strimla basilikan.
  4. Riv eller skär mozzarellaosten i mindre bitar.
  5. Blanda balsamvinäger och olivolja och vänd ner jordgubbar, mozzarella och basilika. Lägg upp på ett fat.
  6. Strö på solroskärnorna och krydda med svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 krm salt
  • 1 l jordgubbar
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk mild olivolja
  • svartpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1400 kJ / 335 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer