Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

12
0
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl solroskärnor
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1400 KJ / 335 kCal
Fett 25 g
Salt 0.66 g
Kolhydrater 13 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden