Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
1
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl  solroskärnor
1 krm  salt
1 l  jordgubbar
1/2   kruka basilika
2   förp mozzarella (à 125 g)
2 msk  balsamvinäger
2 msk  mild olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera som förrätt eller som tillbehör till t ex charkuterier.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

God

Lennart

2023-06-04

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 335 kCal
Fett25 g
Salt0.66 g
Kolhydrater13 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbssylt med lavendel
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskbakelse med vaniljmascarpone, kiwi och jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörd jordgubbssaft
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga