Zucchinipaj med pesto

Betyg 4.2 av 5.
88 personer har röstat
18
Zucchinipaj med pesto

Charmerande paj med en välsmakande fyllning av mozzarellaost, pesto och zucchini. Ett utmärkt vegetariskt alternativ till en festmåltid eller att servera på buffébordet. Toppa med körsbärstomater och basilika i balsamvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Zucchinipaj med pesto

Ingredienser

10 portioner
3 dl  vetemjöl
150 g  smör eller margarin
2 msk  kallt vatten

Fyllning

2   mozzarella (à 125 g)
4 msk  färdig pesto
3   ägg
2 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   medelstor zucchini

Topping

10 - 12   körsbärstomater (gärna olika färger)
1/2   kruka finhackad basilika
1 msk  olivolja
1 tsk  balsamvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Håller med övriga, så god paj! Passar på de flesta bufféer.

Emmy

2023-08-08

Så otroligt god paj! En ny favorit hos oss!

Marie

2022-07-29

Det här är en av dom godaste pajerna jag har gjort och jag har gjort många! Den är dessutom väldigt enkel att göra.

Cornelia

2022-01-13

Näringsvärde per portion

Energi1111 KJ / 265.5 kCal
Fett19.6 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.2 g
Protein6.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med chilipesto och zucchini
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med pesto
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Öppen pirog med mozzarella, zucchini och kalkon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarellasallad med tomat och basilika
Betyg 3.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga