Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Zucchinipaj med pesto

(71)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Charmerande paj med en välsmakande fyllning av mozzarellaost, pesto och zucchini. Ett utmärkt vegetariskt alternativ till en festmåltid eller att servera på buffébordet. Toppa med körsbärstomater och basilika i balsamvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 4 msk färdig pesto
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 medelstor zucchini
Topping
  • 12 körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 1/2 kruka finhackad basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Arbeta samman vetemjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll.
  2. Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga pajskalet med en gaffel.
  5. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter.
  6. Fyllning: Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela i det förgräddade pajskalet. Bre ut pesto över mozzarellan.
  7. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över.
  8. Hyvla tunna skivor zucchini med en osthyvel. Garnera pajen med skivorna i valfritt mönster.
  9. Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
  10. Skär tomaterna i fjärdedelar eller halvor. Blanda samman tomaterna med basilika, olja och vinäger. Toppa pajen med detta vid serveringen.