Zucchinipaj med pesto
Charmerande paj med en välsmakande fyllning av mozzarellaost, pesto och zucchini. Ett utmärkt vegetariskt alternativ till en festmåltid eller att servera på buffébordet. Toppa med körsbärstomater och basilika i balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
10 portioner
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 mozzarella (à 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini
Topping
10 - 12 körsbärstomater (gärna olika färger)
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1111 KJ / 265.5 kCal
Fett19.6 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.2 g
Protein6.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En supergod paj Jag har gjort den med 1/2 dl rågmjöl eller graham och 2,5 dl vetemjöl Skivar först zucchinin och saltar den så den vätskar ur, kramar ur vätskan innan jag använder den. Minskar till 1/2 dl salt i äggstanningens
Anette
2024-11-09Mycket god paj och topping! Vi gör den varje höst när vi har mycket zuchini från trädgården.
Maria
2024-09-17Fick ha pajerna i 1 h ungefär, vätskade ur zucchinin i en timme innan och försökte även dra ur vätska ut mozzarellan men den vätskade rejält.
Hanna
2024-08-16