UNDER 45 MIN | Medel

Zucchinilufsa med tomatsallad

Lufsa är en matigare pannkaka innehållande potatis, och har i kväll även sällskap av zucchini i smeten. För att undvika den lite degigare smaken kryddas den upp med vitlök, salt och peppar. Salladen som serveras ihop med lufsan innehåller både rödlök, majs, persilja och soltorkade tomater, vilken gör kvällens rätt till en ny favorit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lufsa: Smöra en långpanna, ca 30x40 cm i storlek (för 4 port).
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl. Tvätta potatisen och riv den och zucchinin grovt på ett rivjärn. Krama ur vätskan. Blanda rivet med pressad vitlök och äggblandningen. Salta och peppra.
  4. Häll blandningen i långpannan och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Tomatsallad: Häll de soltorkade tomaterna och majsen i en sil och låt rinna av ordentligt.
  6. Skala och skiva löken tunt. Blanda den med olivolja och pressad citronsaft. Hacka persiljan och vänd ner.
  7. Skiva tomaterna och vänd ner dem och soltorkade tomaterna samt majsen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera lufsan med tomatsalladen.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Strö lite pumpakärnor på toppen av lufsan innan den sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Lufsa
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 bakpotatisar (à ca 300 g)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Tomatsallad
  • 200 g soltorkade tomater (i olja)
  • 150 g majskorn
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2253 kJ / 609 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept