Zucchinilufsa med tomatsallad
Lufsa är en matigare pannkaka innehållande potatis, och har i kväll även sällskap av zucchini i smeten. För att undvika den lite degigare smaken kryddas den upp med vitlök, salt och peppar. Salladen som serveras ihop med lufsan innehåller både rödlök, majs, persilja och soltorkade tomater, vilken gör kvällens rätt till en ny favorit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
Lufsa
2 msk smör
6 ägg
3 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
Tomatsallad
200 g soltorkade tomater (i olja)
150 g majskorn
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2253 KJ / 609 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums!
Carina
2022-06-18Ni måste ändra instruktionen om att hälla ut oljan som tomaterna ligger i. Den ska ABSOLUT INTE hällas i vasken, då fett i avloppen bildar stora klumpar som stoppar och förstör rören. Oljan kan användas i matlagning eller lämnas till återvinning.
Karin
2020-03-14Hej Karin! Tack för en mycket bra synpunkt, vi försöker där det är möjligt att använda oljan i receptet och vi kan absolut bli bättre på att skriva in som tips att man kan spara oljan. Du har helt rätt, självklart ska oljan inte hällas i vasken. Vi instruerar bara att man ska hälla av oljan inte var man häller den. Men jag ska föra din kommentar vidare till våra receptkreatörer för att se om de i ännu större utsträckning kan tänka på om det finns fler användningsområden för oljan som vi kan tipsa om i recepten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-16Bäst hittills på de 3 månader jag haft vegetarisk kasse. Lufsan ihop med salladen,oj så gott
Alexandra
2020-03-11Tack Alexandra för din fina recension. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-12