Tagliatelle med basilikasås och salami
En enkel och god pastarätt som får det att vattnas i munnen? Ja tack! Steg ett är att koka upp pastan. Därefter ska grädden kokas upp tillsammans med basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda sedan ner pastan i såsen, krydda och toppa med tomater och salami. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
30 g färsk basilika
200 g strimlade soltorkade tomater
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 förp salami Milano (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3285 KJ / 786 kCal
Fett50 g
Salt2.1 g
Kolhydrater58 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mycket och många smaker för att vara ett så enkelt recept. Följde tipset i kommentarsfältet, att rosta salamin i ugnen innan och det kan starkt rekommenderas. Supergott. Toppade av med lite citronskal vilket band ihop rätten kanon.
Malin
2024-07-29Salamin blir väldigt god av och smakar mer genom att rostas på plåt i ugnen i 10 min.
Jenny
2023-08-05En perfekt vardagsrätt. Snabblagad och mycket god.
Johann
2022-10-19