Tagliatelle med basilikasås och salami

14
2
Tagliatelle med basilikasås och salami

En enkel och god pastarätt som får det att vattnas i munnen? Ja tack! Steg ett är att koka upp pastan. Därefter ska grädden kokas upp tillsammans med basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda sedan ner pastan i såsen, krydda och toppa med tomater och salami. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Tagliatelle med basilikasås och salami

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna tagliatelle)
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
30 g
färsk basilika
200 g
strimlade soltorkade tomater
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
2
förp salami Milano (à 120 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite pesto eller rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Marcus

2020-11-19

La till lite pressad vitlök och chiliflakes i såsen, lättlagad och god.

Sara

2020-02-27

Fantastiskt god! Uppskattas av både små och stora här hemma. Jag använder färdigskurna soltorkade tomater samt häller tomatoljan över pastan så går det ännu snabbare. Vilken byter också ut vispgrädden mot sojavisp för ännu bättre smak (bytet tillkom pga. allergi hos vänners barn men blev så mycket godare att vi har fortsatt!).

Näringsvärde per portion

Energi 3285 KJ / 786 kCal
Fett 50 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 58 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept