Frittata med soltorkade tomater och oliver

6
1
Frittata med soltorkade tomater och oliver

Ikväll bjuds det på en härlig frittata som är en italiensk variant på omelett. Denna är fylld med potatis, paprika, soltorkade tomater och oliver. Fräs alla grönsaker och lägg dem i en form för att sedan hälla över ägg- och mjölkblandningen. När frittatan är i ugnen gör du en fräsch tomat- och mozzarellasallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Frittata med soltorkade tomater och oliver

Ingredienser

4 portioner

Frittata

1
gul lök
1
röd paprika
1
förp, tärnad fryst potatis (à 800 g)
3 msk
olivolja
-
salt och peppar (till grönsakerna)
6
ägg
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1/2
burk olivmix (à 235 g)
1 dl
strimlade soltorkade tomater

Sallad

1/2
ask plommontomater (à 500 g)
2
förp mozzarella (à 125 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och mozzarella utan laktos.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Inger

2018-05-04

2 vuxna 2 tonåringar, tonåringarna var inte alls förtjusta i denna maten , och mannen skrek efter mat igen efter en timma. Han tyckte inte den mättade

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 644 kCal
Fett 37 g
Salt 4.91 g
Kolhydrater 46 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept