Frittata med soltorkade tomater och oliver
Ikväll bjuds det på en härlig frittata som är en italiensk variant på omelett. Denna är fylld med potatis, paprika, soltorkade tomater och oliver. Fräs alla grönsaker och lägg dem i en form för att sedan hälla över ägg- och mjölkblandningen. När frittatan är i ugnen gör du en fräsch tomat- och mozzarellasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
4 portioner
Frittata
1 gul lök
1 röd paprika
1 förp, tärnad fryst potatis (à 800 g)
3 msk olivolja
salt och peppar (till grönsakerna)
6 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 burk olivmix (à 235 g)
1 dl strimlade soltorkade tomater
Sallad
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 644 kCal
Fett37 g
Salt4.91 g
Kolhydrater46 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra basrecept - lätt att göra fler variationer av. Olika kryddningar och man kan ju lägga till Bacon, Chorizo eller Kassler t.ex. så mättar det mer.
Joakim
2022-06-082 vuxna 2 tonåringar, tonåringarna var inte alls förtjusta i denna maten , och mannen skrek efter mat igen efter en timma. Han tyckte inte den mättade
Inger
2018-05-04