Ugnspannkaka med zucchini, soltorkad tomat och fetaost

Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
18Klimatsmart
Ugnspannkaka med zucchini, soltorkad tomat och fetaost

Ugnspannkakan är en riktig vardagsräddare och en rätt som är både enkel att laga och variera. Här har vi piffat till den klassiska pannkakan med zucchini, soltorkade tomater och fetaost i smeten för en medelhavstouch. Prova du också!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Ugnspannkaka med zucchini, soltorkad tomat och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
6 dl  mjölk
3/4 tsk  salt
3   ägg
1   zucchini (à ca 300 g)
1/2 tsk  salt
1 dl  hackade soltorkade tomater i olja (avrunna)
150 g  fetaost

Till servering

blandsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produtker av mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut fetaosten.

Gör så här

Tips

Låt ugnspannkakan vila en stund innan servering så att den sätter sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Jag har justerat receptet lite. Tar bara 1 zucchini till 6 port och då 5 ägg (svårt med 4,5 st). Saltar ur zucchinin ordentligt. Då tycker jag att den sätter sig och inte blir rinnig. Gott rescept👌

Anneli

2023-12-18

Hade problem som många andra att det blev för blött och efter 45 minuter var det fortfarande för rinningt i mitten, fantastiskt gott men nästa gång tar jag nog mindre mjölk när jag gör smeten och häller på mer i efterhand om det blir för tjockt. Annars 10/10

Jovita

2023-09-26

Hej Jovita! Tack för din kommentar. Kul att höra att det blev gott i slutändan! Det är viktigt att du saltar zucchinin och låter den dra för att sedan krama ur all vätska. Annars kan det bli för blött. Vi rekommenderar också att ha en form med mått ca 20 x 30 cm för bästa resultat. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-28

Gjorde enligt receptet men kramade ur zucchinin väldigt noga. Hade dock ingen fetaost men tog riven parmesan istället. Blev mycket gott.

Anneli

2023-09-25

Näringsvärde per portion

Energi1761 KJ / 420 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater41 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchinilufsa med tomatsallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med zucchini och grillost
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med äpple, grönkål och bacon
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålspannkaka i ugn med rotfruktssallad och lingon
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linssallad med fetaost och rotfrukter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ålandspannkaka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga