Ugnspannkakan är en riktig vardagsräddare och en rätt som är både enkel att laga och variera. Här har vi piffat till den klassiska pannkakan med zucchini, soltorkade tomater och fetaost i smeten för en medelhavstouch. Prova du också!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produtker av mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut fetaosten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade problem som många andra att det blev för blött och efter 45 minuter var det fortfarande för rinningt i mitten, fantastiskt gott men nästa gång tar jag nog mindre mjölk när jag gör smeten och häller på mer i efterhand om det blir för tjockt. Annars 10/10
Jovita
2023-09-26Gjorde enligt receptet men kramade ur zucchinin väldigt noga. Hade dock ingen fetaost men tog riven parmesan istället. Blev mycket gott.
Anneli
2023-09-25Den var rinnig efter 35 minuter, jag lade den en extra 15 minuter och fortfarande ganska blött inuti. Väldigt besviken
Julie
2023-09-23