Ugnspannkaka med zucchini, soltorkad tomat och fetaost
Ugnspannkakan är en riktig vardagsräddare och en rätt som är både enkel att laga och variera. Här har vi piffat till den klassiska pannkakan med zucchini, soltorkade tomater och fetaost i smeten för en medelhavstouch. Prova du också!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3/4 tsk salt
3 ägg
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 tsk salt
1 dl hackade soltorkade tomater i olja (avrunna)
150 g fetaost
Till servering
blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1761 KJ / 420 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater41 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tog lingonsylt till och det blev toppen!
Jan
2024-11-12La den rivna zucchinin i ett durslag och lät rinna av. Pressade ut resten av vätskan med baksidan av en matsked. Hade även i svartpeppar. Tyckte rätten var lite smaklös.
Marianne
2024-08-23Jag har justerat receptet lite. Tar bara 1 zucchini till 6 port och då 5 ägg (svårt med 4,5 st). Saltar ur zucchinin ordentligt. Då tycker jag att den sätter sig och inte blir rinnig. Gott rescept👌
Anneli
2023-12-18