Zucchinilasagne med cottage cheese
Perfekt lasagne för både matlåda och middag hemma. I lasagnen varvas lasagneplattor med tunt skivad zucchini, cottage cheese och tomatsås. Tomatsåsen med både lök och linser är mättande och smakrik. Låt gärna lasagnen vila en stund innan den läggs upp och serveras.
Ingredienser
6 portioner
Tomatsås
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk chilipulver
1 msk italiensk salladskrydda
2 msk tomatpuré
2 förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 förp kokta gröna linser
salt
svartpeppar
2 zucchini (à ca 300 g)
750 g cottage cheese (4%)
8 lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna lagrad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 573 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite rinnig konsistens. Skulle nog modifiera med tomatpuré i såsen o byta ut keson mot feta ost eller nåt mer smakrikt. Ta bort vattnet i såsen - zucchinin vätskar sig så det räcker
Amie
2024-11-26Kcal info?
Cecilia
2024-07-22Hej Cecilia! Längre ner på sidan hittar du den. I detta recept är det 573 kcal per portion. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23Jättegod! Äntligen en vegetarisk lasagne med mycket protein i. Jag blandade i ricottaost med keson.
Veronica
2024-02-06