Zucchinikaka med vaniljfrosting
Gillar du morotskaka? Då kommer du älska denna zucchinikaka! Baka en saftig kaka med riven zucchini smaksatt med kanel och kardemumma och toppa med en fluffig och krämig vaniljfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
10 bitar
smör till formen
2 tsk hela kardemummakärnor
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 zucchini (à ca 300 g)
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl solros- eller rapsolja
Frosting
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
200 g färskost
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein6 g
Kommentarer
Blev kanon, saftig och toppingen passade fint!
Linda
2024-10-29Väldigt god och saftig kaka. Påminner om morotskaka men mer kryddig än söt
Josefine
2024-09-18Jättegod! I varmluftsugn sänkte jag temperaturen till ca 150 grader, och efter 40 minuter var den klar. Hade nog varit ännu saftigare efter 35 minuter.
Inga-lena
2024-09-05