Zucchinikaka med vaniljfrosting

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
5
Zucchinikaka med vaniljfrosting

Gillar du morotskaka? Då kommer du älska denna zucchinikaka! Baka en saftig kaka med riven zucchini smaksatt med kanel och kardemumma och toppa med en fluffig och krämig vaniljfrosting.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Zucchinikaka med vaniljfrosting

Ingredienser

10 bitar
smör till formen
2 tsk hela kardemummakärnor
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 zucchini (à ca 300 g)
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl solros- eller rapsolja

Frosting

100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
200 g färskost
2 msk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Blev kanon, saftig och toppingen passade fint!

Linda

2024-10-29

Väldigt god och saftig kaka. Påminner om morotskaka men mer kryddig än söt

Josefine

2024-09-18

Jättegod! I varmluftsugn sänkte jag temperaturen till ca 150 grader, och efter 40 minuter var den klar. Hade nog varit ännu saftigare efter 35 minuter.

Inga-lena

2024-09-05

Näringsvärde per bit

Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
185 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckiga kryddkakor
Betyg 3.9 av 5.
94 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakakor
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddkaka med lingonfrosting
Betyg 3 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga