UNDER 60 MIN | Medel

Pepparkaksmuffins med frosting och lingon

Dessa pepparkaksmuffins är perfekta till julen, med en underbar smak av pepparkaka och frisk cream cheese frosting. Med lingon på toppen blir de riktigt snygga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 mellanstora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Muffins: Vispa margarin och farinsocker luftigt. 
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken. 
  4. Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat, vänd försiktigt ner mjölblandingen i smeten. 
  5. Fördela smeten i muffinsformar, grädda i ugnen (ca 15 minuter för stora, ca 12-14 minuter för mellan och 10-12 minuter för små). 
  6. Frosting: Gör frostingen under tiden muffinsen är i ugnen, blanda alla ingredienser och vispa till en krämig smet. 
  7. Dekoration: Blanda socker och lingon och låt lingonen tina med sockret.
  8. När muffinsen har svalnat, klicka eller spritsa på frostingen och garnera med några rårörda lingon precis innan servering.

Fär alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av margarin, filmjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av margarin, filmjölk och färskost.

Recept och bild i samarbete med Milda.

Ingredienser

Portioner: 12 mellanstora
Muffins
  • 100 g rumsvarmt margarin
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bikarbonat
Frosting
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl florsocker
  • 25 g margarin
Dekoration
  • ca 100 g frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker