Zucchinikaka med vaniljfrosting
4.9Världens godaste

Gillar du morotskaka? Då kommer du älska denna zucchinikaka! Baka en saftig kaka med riven zucchini smaksatt med kanel och kardemumma och toppa med en fluffig och krämig vaniljfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
10 bitar
smör till formen
2 tsk hela kardemummakärnor
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 zucchini (à ca 300 g)
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl solros- eller rapsolja
Frosting
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
200 g färskost
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein6 g
Kommentarer
6 stMycket god kaka som jag gjort flera gånger.
Monicka
Blev kanon, saftig och toppingen passade fint!
Linda
Väldigt god och saftig kaka. Påminner om morotskaka men mer kryddig än söt
Josefine
Jättegod! I varmluftsugn sänkte jag temperaturen till ca 150 grader, och efter 40 minuter var den klar. Hade nog varit ännu saftigare efter 35 minuter.
Inga-lena
Hej! Supergod kaka! Men jag har en undran, i receptet ovan ska man använda 1/2 dl olja, och i månadens nummer av buffé står det 1 1/2 dl olja. Vilket stämmer? Jag gjorde kakan efter receptet ovan, och det blev jättegott, men kan den bli ännu godare tro, om man går efter receptet i tidningen?
Jennifer
Tack Jennifer för din kommentar och fråga. Vad roligt att du gillar kakan och att den blev god, men prova gärna även med 1 1/2 dl olja det är det rätta måttet. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Rackarns vad gott!!!
Åsa