Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddkaka med lingonfrosting

Om du ska baka den ultimata mjuka pepparkakan till adventsmyset så kan du lugnt luta dig tillbaka med det här receptet. Att det innehåller stora vita bönor är inget konstigt, det gör den bara ännu mer saftig. Lingonfrostingen är lika syrligt fräsch som vacker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och mixa bönorna till ett slätt mos med stavmixer.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke, ca 3 minuter. Tillsätt bönmos, gräddfil, och smält smör. Vispa till en jämn smet.
  4. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära, kanel och kardemumma i smeten och blanda noga.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  7. Lingonfrosting: Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting. Rör ner de frysta lingonen.
  8. Bred lingonfrostingen över kakan. Garnera gärna med sockrade frysta lingon.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, gräddfil och färskost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk kokta vita bönor (à ca 400 g)
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ev 1/2 dl sockrade frysta lingon till garnering
Lingonfrosting
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl frysta lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1751 kJ / 418 kCal