Kryddkaka med lingonfrosting

79
1
Kryddkaka med lingonfrosting

Om du ska baka den ultimata mjuka pepparkakan till adventsmyset så kan du lugnt luta dig tillbaka med det här receptet. Att det innehåller stora vita bönor är inget konstigt, det gör den bara ännu mer saftig. Lingonfrostingen är lika syrligt fräsch som vacker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Kryddkaka med lingonfrosting

Ingredienser

10 portioner
1 burk kokta vita bönor (à ca 400 g)
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl gräddfil
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
ev 1/2 dl sockrade frysta lingon till garnering

Lingonfrosting

200 g färskost
50 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
1 dl frysta lingon

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av matfett, gräddfil och färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentar

Marianne

2014-12-08

Undrar om det kan vara fel på tiden - 30 minuer i ugnen. Bakade denna kaka helt enligt receptet och det var bara smet i mitten av kakan efter 30 minuter... Men den var mycket god!!

Näringsvärde per portion

Energi 1751 KJ / 418 kCal
Fett 21 g
Salt 7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden