ÖVER 60 MIN | Medel

Zucchinikaka med kokos- och limefrosting

Denna härligt ljusgröna zucchinikaka med kokos och limefrosting blir saftig som en morotskaka och frisk och tropisk som en key lime pie. Den goda smeten går också att baka i muffinsformar till cupcakes som du brer frosting på. En riktig gofika!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  3. Kaka: Riv zucchinin fint på ett rivjärn. Riv yttersta skalet från limen och pressa ur saften.
  4. Blanda mjöl, strösocker, salt, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner olja och ägg och rör till en jämn smet. Vänd ner zucchini, limesaft, limeskal och kokos.
  5. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen 60-70 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Sätt ner stickan mitt i kakan och ta upp den. Stickan ska inte vara kladdig när kakan är klar.
  6. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna under formen.
  7. Frosting: Riv yttersta skalet från hela limen och pressa ur saften från halva (för ca 12 bitar). Rosta kokosen gyllenbrun i en torr stekpanna. Vispa färskost med smör, florsocker, kokos och limesaft- och skal vitt och fluffigt med en elvisp. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa på kakan.
  8. Topping: Skala och strimla mangon. Dela och kärna ur passionsfrukten. Toppa kakan med frukt och mynta.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
  • smör (till formen)
  • ströbröd eller kokos (till formen)
Kaka
  • 300 g zucchini
  • 1 lime (skalet och saften)
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl raps- eller solrosolja
  • 3 ägg
  • 2 dl riven kokos
Frosting
  • 1 lime (skalet och saften)
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 100 g färskost
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 1/2 dl florsocker
  • spritspåse
Topping
  • 1 mango
  • 2 passionsfrukt
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 2846 kJ / 680 kCal