Denna härligt ljusgröna zucchinikaka med kokos och limefrosting blir saftig som en morotskaka och frisk och tropisk som en key lime pie. Den goda smeten går också att baka i muffinsformar till cupcakes som du brer frosting på. En riktig gofika!
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod kaka! Första gången bakade jag i springform med bra resultat, sedan har jag bakat i liten långpanna och skurit i rutor, gick jättebra att frysa in. Gunn
Gunn
2023-05-11Stämmer det att det ska vara 3,5 dl olja i degen? Degen blev mycket lös och när jag försökte göra muffins rann smeten över på plåten. Agneta
Agneta
2020-08-29Hej Agneta! Tack för din fråga. Mängden olja stämmer. Vi har däremot valt att ta bort tipset om att göra denna kaka i muffinsformar då det inte fanns ordentliga instruktioner kring tillagningen. Hoppas du fick ihop några muffins eller en kaka trots att det rann över. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-08Saftig och god kaka som påminner om morotskaka.
Emelie
2020-08-20