Zucchinikaka med kokos- och limefrosting

1
2
Zucchinikaka med kokos- och limefrosting

Denna härligt ljusgröna zucchinikaka med kokos och limefrosting blir saftig som en morotskaka och frisk och tropisk som en key lime pie. Den goda smeten går också att baka i muffinsformar till cupcakes som du brer frosting på. En riktig gofika!

Skriv ut
Zucchinikaka med kokos- och limefrosting

Ingredienser

ca 12 bitar
smör (till formen)
ströbröd eller kokos (till formen)

Kaka

300 g
zucchini
1
lime (skalet och saften)
4 dl
vetemjöl
3 1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
vaniljsocker
3 1/2 dl
raps- eller solrosolja
3
ägg
2 dl
riven kokos

Frosting

1
lime (skalet och saften)
1 1/2 dl
riven kokos
100 g
färskost
50 g
rumstempererat smör
4 1/2 dl
florsocker
-
spritspåse

Topping

1
mango
2
passionsfrukt
1
kruka mynta

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Agneta

2020-08-29

Stämmer det att det ska vara 3,5 dl olja i degen? Degen blev mycket lös och när jag försökte göra muffins rann smeten över på plåten. Agneta

Redaktionen ICAse

2020-09-08

Hej Agneta! Tack för din fråga. Mängden olja stämmer. Vi har däremot valt att ta bort tipset om att göra denna kaka i muffinsformar då det inte fanns ordentliga instruktioner kring tillagningen. Hoppas du fick ihop några muffins eller en kaka trots att det rann över. Hälsningar Ulrika

Emelie

2020-08-20

Saftig och god kaka som påminner om morotskaka.

Näringsvärde per portion

Energi 2846 KJ / 680 kCal
Fett 43 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept