Zucchinikaka med kokos- och limefrosting
Denna härligt ljusgröna zucchinikaka med kokos och limefrosting blir saftig som en morotskaka och frisk och tropisk som en key lime pie. Den goda smeten går också att baka i muffinsformar till cupcakes som du brer frosting på. En riktig gofika!
Ingredienser
ca 12 bitar
smör (till formen)
ströbröd eller kokos (till formen)
Kaka
300 g zucchini
1 lime (skalet och saften)
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl neutral raps- eller solrosolja
3 ägg
2 dl riven kokos
Frosting
1 lime (skalet och saften)
1 1/2 dl riven kokos
100 g färskost
50 g rumstempererat smör
4 1/2 dl florsocker
spritspåse
Topping
1 mango
2 passionsfrukt
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt0.5 g
Kolhydrater68 g
Protein6 g
Kommentarer
God kaka men kommer inte använda rapsolja nästa gång, den ger en märklig bismak.
Jaana
2023-10-28Tack Jaana för din kommentar! Vi har nu uppdaterat receptet med att det är viktigt att man använder en neutral raps- eller solrosolja. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30Följde receptet (förutom att jag tog en liten långpanna istället). Mycket uppskattad av alla som fick smaka!
Angela
2023-09-12Jättegod kaka! Första gången bakade jag i springform med bra resultat, sedan har jag bakat i liten långpanna och skurit i rutor, gick jättebra att frysa in. Gunn
Gunn
2023-05-11