Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

11
0
Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

Alla älskar kokoskaka! Gör en ljuvlig variant smaksatt med nötigt, karamelligt brynt smör och toppad med fräsch apelsinfrosting och vackra skivade citrusfrukter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

Ingredienser

6 bitar
100 g
smör
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
1 dl
riven kokos
2 dl
strösocker
100 g
vit choklad
2
ägg

Topping

200 g
färskost
25 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
florsocker
2 msk
färskpressad apelsinjuice
3
apelsiner (gärna blodapelsiner)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Toppa kakan med valfria citrusfrukter, som exempelvis grapefrukt, pomelo eller clementin.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2824 KJ / 675 kCal
Fett 39 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept