Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

24
3
Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

Alla älskar kokoskaka! Gör en ljuvlig variant smaksatt med nötigt, karamelligt brynt smör och toppad med fräsch apelsinfrosting och vackra skivade citrusfrukter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting

Ingredienser

6 bitar
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
2 dl strösocker
100 g vit choklad
2 ägg

Topping

200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 apelsiner (gärna blodapelsiner)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Toppa kakan med valfria citrusfrukter, som exempelvis grapefrukt, pomelo eller clementin.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anette

2021-04-02

Tog fasta på kommentaren nedan och använde 1dl socker i kaksmeten istället. Blev mycket gott, lagom sötma!

Katrina

2021-03-16

God kaka men i min smak blev den för söt, vit choklad är sött i sig. Om jag gör om den kommer jag att testa att minska sockermängden. Det gjorde jag redan nu i frostingen och tog 0,5 dl florsocker i stället för 1,5 dl. Det tyckte jag blev lagom. Men goda smaker i kakan med kokos och det brynta smöret.

Elsa

2021-03-08

Jättegod kaka, men jag tycker inte att frostingen alls passade till, den var för syrlig. Nästa gång blir det kaka men utan frosting

Näringsvärde per portion

Energi 2824 KJ / 675 kCal
Fett 39 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept