Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting
Alla älskar kokoskaka! Gör en ljuvlig variant smaksatt med nötigt, karamelligt brynt smör och toppad med fräsch apelsinfrosting och vackra skivade citrusfrukter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
6 bitar
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
2 dl strösocker
100 g vit choklad
2 ägg
Topping
200 g färskost
25 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk färskpressad apelsinjuice
3 apelsiner (gärna blodapelsiner)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2824 KJ / 675 kCal
Fett39 g
Salt1 g
Kolhydrater72 g
Protein8 g
Kommentarer
Tog fasta på kommentaren nedan och använde 1dl socker i kaksmeten istället. Blev mycket gott, lagom sötma!
Anette
2021-04-02God kaka men i min smak blev den för söt, vit choklad är sött i sig. Om jag gör om den kommer jag att testa att minska sockermängden. Det gjorde jag redan nu i frostingen och tog 0,5 dl florsocker i stället för 1,5 dl. Det tyckte jag blev lagom. Men goda smaker i kakan med kokos och det brynta smöret.
Katrina
2021-03-16Jättegod kaka, men jag tycker inte att frostingen alls passade till, den var för syrlig. Nästa gång blir det kaka men utan frosting
Elsa
2021-03-08