Zucchinikaka med kokos- och limefrosting
4.8Världens godaste

Denna härligt ljusgröna zucchinikaka med kokos och limefrosting blir saftig som en morotskaka och frisk och tropisk som en key lime pie. Den goda smeten går också att baka i muffinsformar till cupcakes som du brer frosting på. En riktig gofika!

Ingredienser
ca 12 bitar
smör (till formen)
ströbröd eller kokos (till formen)
Kaka
300 g zucchini
1 lime (skalet och saften)
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl neutral raps- eller solrosolja
3 ägg
2 dl riven kokos
Frosting
1 lime (skalet och saften)
1 1/2 dl riven kokos
100 g färskost
50 g rumstempererat smör
4 1/2 dl florsocker
spritspåse
Topping
1 mango
2 passionsfrukt
1 kruka mynta
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt0.5 g
Kolhydrater68 g
Protein6 g
Kommentarer
4 stGod kaka men kommer inte använda rapsolja nästa gång, den ger en märklig bismak.
Jaana
Tack Jaana för din kommentar! Vi har nu uppdaterat receptet med att det är viktigt att man använder en neutral raps- eller solrosolja. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Följde receptet (förutom att jag tog en liten långpanna istället). Mycket uppskattad av alla som fick smaka!
Angela
Stämmer det att det ska vara 3,5 dl olja i degen? Degen blev mycket lös och när jag försökte göra muffins rann smeten över på plåten. Agneta
Agneta
Hej Agneta! Tack för din fråga. Mängden olja stämmer. Vi har däremot valt att ta bort tipset om att göra denna kaka i muffinsformar då det inte fanns ordentliga instruktioner kring tillagningen. Hoppas du fick ihop några muffins eller en kaka trots att det rann över. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Saftig och god kaka som påminner om morotskaka.
Emelie