UNDER 30 MIN | Medel

Marängbakelse med ananas, passion och mynta

En fruktbakelse med exotiska smaker är enkel att göra med hjälp av färdiga små marängbottnar. Rostad kokos, ananas, passionsfrukt och mynta varvas med grädde och marängbottnar och så är det klart. Den ambitiösa gör ju givetvis egna bottnar och frukten kan man lätt variera i den lilla marängtårtan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Skala ananasen, dela den och skär bort rotstocken. Skär ananasen i bitar. Dela passionsfrukterna och kläm eller gröp ur fruktköttet. Blanda det med ananasen.
  2. Plocka av myntabladen. Vispa grädden med vaniljsockret. 
  3. Lägg hälften av marängbottnarna på ett fat. Lägg på hälften av -grädden, -frukten och - myntan. Lägg på resten av marängbottnarna, grädden och frukten. Toppa med kokosen och garnera med myntan.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Kontrollera ingrediensförteckningen på marängerna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Kontrollera ingrediensförteckningen på marängerna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ananas
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 12 stora maränger (gärna dessertmaränger, ca 8 cm i diameter)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1751 kJ / 417 kCal