Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Finns det något godare än en härlig pumpakaka? I smeten har du riven pumpa, gärna butternutpumpa, och goda kryddor som kanel, kardemumma och nejlika som för tankarna till en mjuk pepparkaka. Till detta görs en makalöst god frosting av mascarpone och smör som breds på pumpakakan innan servering. Ringla över lite extra lönnsirap för extra mycket smak.

Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Ingredienser

ca 10 bitar

Kaka

200 g  riven pumpa (200 g motsvarar ca 4 dl, gärna butternut)
3 dl  vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk  malen kanel
1 tsk  malen kardemumma
1/2 tsk  malen nejlika
2 krm  salt
2 tsk  bakpulver
3   ägg
1 dl  strösocker
1/2 dl  lönnsirap
1 dl  solrosolja

Frosting

75 g  smör
150 g  mascarpone
2 msk  lönnsirap +extra att ringla över
1/2 krm  salt
1/2 krm  vaniljpulver (1/2 krm vaniljpulver motsvarar ca 1 tsk vaniljsocker)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pumpakaka med mascarponefrosting
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapasta med oliver och mascarpone
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpaaioli med rosmarin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga