Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting
Finns det något godare än en härlig pumpakaka? I smeten har du riven pumpa, gärna butternutpumpa, och goda kryddor som kanel, kardemumma och nejlika som för tankarna till en mjuk pepparkaka. Till detta görs en makalöst god frosting av mascarpone och smör som breds på pumpakakan innan servering. Ringla över lite extra lönnsirap för extra mycket smak.
Ingredienser
ca 10 bitar
Kaka
200 g riven pumpa (200 g motsvarar ca 4 dl, gärna butternut)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
2 krm salt
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl lönnsirap
1 dl solrosolja
Frosting
75 g smör
150 g mascarpone
2 msk lönnsirap +extra att ringla över
1/2 krm salt
1/2 krm vaniljpulver (1/2 krm vaniljpulver motsvarar ca 1 tsk vaniljsocker)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Kommentarer