Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Finns det något godare än en härlig pumpakaka? I smeten har du riven pumpa, gärna butternutpumpa, och goda kryddor som kanel, kardemumma och nejlika som för tankarna till en mjuk pepparkaka. Till detta görs en makalöst god frosting av mascarpone och smör som breds på pumpakakan innan servering. Ringla över lite extra lönnsirap för extra mycket smak.

Pumpakaka med lönnsirap och brynt smörfrosting

Ingredienser

ca 10 bitar

Kaka

200 g riven pumpa (200 g motsvarar ca 4 dl, gärna butternut)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
2 krm salt
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl lönnsirap
1 dl solrosolja

Frosting

75 g smör
150 g mascarpone
2 msk lönnsirap +extra att ringla över
1/2 krm salt
1/2 krm vaniljpulver (1/2 krm vaniljpulver motsvarar ca 1 tsk vaniljsocker)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pumpakaka med mascarponefrosting
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapasta med oliver och mascarpone
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpaglass
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga