Zucchinigröt

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Zucchinigröt

Den här matiga zucchinigröten toppad med rostat bovete, avokado och ägg passar lika bra som en mättande start på dagen som till lunch eller middag. Det går också bra att variera toppingen efter vad du gillar eller har hemma.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Zucchinigröt

Ingredienser

2 portioner

Topping

1/2 dl helt bovete
4 svartkål- eller grönkålsblad
2 tsk olivolja
2 mjukkokta eller pocherade ägg
1 skivad avokado
rödbetsskott
flingsalt

Gröt

2 dl havregryn
2 dl finriven zucchini
4 dl vatten
2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1750 KJ / 418 kCal
Fett23 g
Salt2.29 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Davosgröt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpplig mellisgröt
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banan & havregröt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Havregrynsgröt
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröt med morotsjuice och lingon
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkaksgröt
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga