Zucchinigröt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchinigröt

Den här matiga zucchinigröten toppad med rostat bovete, avokado och ägg passar lika bra som en mättande start på dagen som till lunch eller middag. Det går också bra att variera toppingen efter vad du gillar eller har hemma.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Topping: Lägg bovetet i en finmaskig sil och skölj med
 1 liter kokande vatten. Låt rinna av. Rosta bovetet i en torr stekpanna på medelvärme tills det är gyllene och krispigt.
  2. Skär bort stammen från kålen och bryt bladen i mindre bitar. Massera 
kålen med olivoljan. 
  3. Gröt: Koka upp havregryn, zucchini, vatten och salt i en kastrull. Låt koka till en krämig gröt, ca 3 minuter. 
  4. Häll upp gröten portionsskålar. Toppa med ägg, avokado, kål och ev rödbetsgroddar. Strö över bovetet och lite flingsalt.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 2
Topping
  • 1/2 dl helt bovete
  • 4 svartkål- eller grönkålsblad
  • 2 tsk olivolja
  • 2 mjukkokta eller pocherade ägg
  • 1 skivad avokado
  • ev rödbetsskott
  • flingsalt
Gröt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl finriven zucchini
  • 4 dl vatten
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1750 kJ / 418 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept