Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Stekt gröt – varför inte? Förr var det fattigmat, nu trendig brinner (breakfast for dinner). Vilken gröt som helst kan sparas och stekas i efterhand. Med lite smör i pannan och goda toppings som honung och nötter blir den stekta gröten som ny!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Ingredienser

2 portioner
1 dl  havregryn
2 1/2 dl  vatten
1   mogen, skivad banan
2 tsk  malen kanel
smör till stekning

Till servering

1 dl  grekisk yoghurt (10%)
1 msk  honung
2 msk  grovhackade valnötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Toppa med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1504 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt0.18 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Havregrynsgröt med kanelstekta äpplen och valnötter
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan & havregröt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnights oats med choklad
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Overnight Oats med kaffe
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havregrynsgröt med ägg och frön
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats med havredryck
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga