UNDER 60 MIN | Enkel

Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Stekt gröt – varför inte? Förr var det fattigmat, nu trendig brinner (breakfast for dinner). Vilken gröt som helst kan sparas och stekas i efterhand. Med lite smör i pannan och goda toppings som honung och nötter blir den stekta gröten som ny!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka havregryn, vatten, banan och kanel ca 5 minuter i en kastrull.
  2. Häll över gröten i en form. Låt kallna i kylen.
  3. Skär gröten i 4 bitar (för 2 portioner).
  4. Stek bitarna i smör på medelvärme tills de är gyllene.
  5. Till servering: Toppa den stekta gröten med yoghurt, honung och nötter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Toppa med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 mogen, skivad banan
  • 2 tsk malen kanel
  • smör till stekning
Till servering
  • 1 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 1 msk honung
  • 2 msk grovhackade valnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1504 kJ / 361 kCal