Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

4
0
Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Stekt gröt – varför inte? Förr var det fattigmat, nu trendig brinner (breakfast for dinner). Vilken gröt som helst kan sparas och stekas i efterhand. Med lite smör i pannan och goda toppings som honung och nötter blir den stekta gröten som ny!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter

Ingredienser

2 portioner
1 dl havregryn
2 1/2 dl vatten
1 mogen, skivad banan
2 tsk malen kanel
smör till stekning

Till servering

1 dl grekisk yoghurt (10%)
1 msk honung
2 msk grovhackade valnötter

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Toppa med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1504 KJ / 361 kCal
Fett 22 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 34 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden