Zucchinifritters med fetaost
Krispiga fritters kan innehålla det mesta men ett säkert kort är rivna grönsaker och fetaost. Här får zucchinin huvudrollen i stekpannan, men med gott sällskap av ett gäng hackade örter. Servera de små plättarna varma och tillsammans med en tomatsallad.
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
75 g fetaost
800 g zucchini (ca 2-3 stycken)
1/2 dl blandade hackade örter t.ex. persilja, mynta eller basilika
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
Till servering
tomatsallad
bröd
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2110 KJ / 505 kCal
Fett20 g
Salt3.99 g
Kolhydrater61 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Apropå Cecilias kommentar, på bilden har ni något youghurtliknande på tallriken men det står inget om det i receptet. Hur skulle det vara om ni kanske lade till Cecilias grekiska yoghurt med lite citron?
Peter
2024-07-23Som plättar! Helt okej, inte någon favorit!
Matilda
2024-07-11Tyckte att jag klämde ur vätskan ur zucchinin men förmodligen inte. Blev för lös deg. Tillsatte bovetemjöl som jag ville bli av med. Gick bättre steka då. Måste göras tunna för att gräddas. För övrigt var smaken god så jag kommer prova igen.
Eva
2023-08-11