Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

23
3
Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Snabbt, gott och nyttigt är väl ändå drömmen för en vardagsmiddag. Här får den Omega-3 rika laxen en snabb omgång i pannan innan den åker in i ugnen. Den vanliga spaghettin byts ut mot strimlad zucchini vilket gör måltiden både grönare och mer hälsosam.

Skriv ut
Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g
laxfilé med skinn
2 krm
salt
2 msk
japansk soja
2 msk
sesamfrön
1 krm
nymald svartpeppar

Zucchinispaghetti

1
zucchini
1 msk
olivolja
1 tsk
äppelcidervinäger
1 krm
salt
1/2 krm
nymald svartpeppar

Till servering

broccoli
koriander
lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Johan

2020-08-10

Ska man verkligen halstra saltet? Inte halstra fisken?

Erika

2020-07-02

Hur gott som helst, men det mättar inte så länge så vi brukar komplettera med ris lr risnudlar 😊

Eva

2017-10-05

Snabblagat och gott. Zucchinin gjorde jag först för att vattnet skulle dra ur och som jag lät rinna av innan serveringen.

Näringsvärde per portion

Energi 1874 KJ / 449 kCal
Fett 29 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 7 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept