Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Snabbt, gott och nyttigt är väl ändå drömmen för en vardagsmiddag. Här får den Omega-3 rika laxen en snabb omgång i pannan innan den åker in i ugnen. Den vanliga spaghettin byts ut mot strimlad zucchini vilket gör måltiden både grönare och mer hälsosam.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lax: Skär laxen i bitar och halstra i saltet i en het stekpanna. Lägg dem i ugnssäker form, pensla på soja och strö över sesamfrö och peppar.
  3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Zucchinispaghetti: Svarva zucchinin genom en grönsakssvarv eller strimla den tunt med potatisskalare. Blanda den strimlade zucchinin med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera laxen med zucchinispaghetti och tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 krm salt
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 krm nymald svartpeppar
Zucchinispaghetti
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
Till servering
  • broccoli
  • koriander
  • lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1874 kJ / 449 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept