Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti
Snabbt, gott och nyttigt är väl ändå drömmen för en vardagsmiddag. Här får den Omega-3 rika laxen en snabb omgång i pannan innan den åker in i ugnen. Den vanliga spaghettin byts ut mot strimlad zucchini vilket gör måltiden både grönare och mer hälsosam.
Ingredienser
4 portioner
Lax
600 g laxfilé med skinn
2 krm salt
2 msk japansk soja
2 msk sesamfrön
1 krm nymald svartpeppar
Zucchinispaghetti
1 zucchini
1 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
Till servering
broccoli
koriander
lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 449 kCal
Fett29 g
Salt2.37 g
Kolhydrater7 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska man verkligen halstra saltet? Inte halstra fisken?
Johan
2020-08-10Hur gott som helst, men det mättar inte så länge så vi brukar komplettera med ris lr risnudlar 😊
Erika
2020-07-02Snabblagat och gott. Zucchinin gjorde jag först för att vattnet skulle dra ur och som jag lät rinna av innan serveringen.
Eva
2017-10-05