Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

21
3
Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Snabbt, gott och nyttigt är väl ändå drömmen för en vardagsmiddag. Här får den Omega-3 rika laxen en snabb omgång i pannan innan den åker in i ugnen. Den vanliga spaghettin byts ut mot strimlad zucchini vilket gör måltiden både grönare och mer hälsosam.

Skriv ut
Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g
laxfilé med skinn
2 krm
salt
2 msk
japansk soja
2 msk
sesamfrön
1 krm
nymald svartpeppar

Zucchinispaghetti

1
zucchini
1 msk
olivolja
1 tsk
äppelcidervinäger
1 krm
salt
1/2 krm
nymald svartpeppar

Till servering

broccoli
koriander
lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johan

8/10/2020

Ska man verkligen halstra saltet? Inte halstra fisken?

Erika

7/2/2020

Hur gott som helst, men det mättar inte så länge så vi brukar komplettera med ris lr risnudlar 😊

Eva

10/5/2017

Snabblagat och gott. Zucchinin gjorde jag först för att vattnet skulle dra ur och som jag lät rinna av innan serveringen.

Näringsvärde per portion

Energi 1874 KJ / 449 kCal
Fett 29 g
Salt 2.37 g
Kolhydrater 7 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept