Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar
Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml lätt kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
1/2 tsk salt
150 g äggnudlar
150 g sockerärtor
Till servering
kokoschips
lime
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 543 kCal
Fett24 g
Salt1.23 g
Kolhydrater34 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer