Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Skala och skär löken i grova klyftor. Fräs lök och kyckling tillsammans med curryn i oljan i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning, vatten och salt. Låt koka 5 minuter.
  3. Koka nudlarna i currybuljongen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg i sockerärtorna precis innan servering.
  5. Till servering: Servera soppan med tillbehören.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g äggnudlar
  • 150 g sockerärtor
Till servering
  • kokoschips
  • lime
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2260 kJ / 543 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer