Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

29
0
Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.

Skriv ut
Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml lätt kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
1/2 tsk salt
150 g äggnudlar
150 g sockerärtor

Till servering

kokoschips
lime
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 543 kCal
Fett 24 g
Salt 1.23 g
Kolhydrater 34 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept