Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

30
0
Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.

Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml lätt kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
1/2 tsk salt
150 g äggnudlar
150 g sockerärtor

Till servering

kokoschips
lime
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 543 kCal
Fett 24 g
Salt 123 g
Kolhydrater 34 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden