Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
0
Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Nudlar i buljong blir extra goda tillsammans med kyckling och kokosmjölk, milda smaker som även barn gillar. De krispiga sockerärtorna sätter färg på denna snabba soppa och läggs i precis innan servering. Toppa med knapriga kokoschips, lime och koriander.

Kycklingfilé i currybuljong med sockerärter och nudlar

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk curry
1 msk olja
400 ml lätt kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 l vatten
1/2 tsk salt
150 g äggnudlar
150 g sockerärtor

Till servering

kokoschips
lime
koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 543 kCal
Fett24 g
Salt1.23 g
Kolhydrater34 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mango med kvarg och kokostopping
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinifritters med fetaost
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade morötter med fröströssel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga