Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
En härligt krämig fiskgratäng som får en fantastisk smak av kokosmjölk, vitpeppar, lime och sambal oelek. Gratängen serveras med krispigt wokade grönsaker, ris och lime. Perfekt vardagsmat.
Ingredienser
4 portioner
Fiskgratäng
600 g koljafilé eller torskfilé
2 tsk salt
2 krm finmalen vitpeppar
400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
skalet av 2 lime
1 tsk sambal oelek
Tillbehör
4 port ris
2 lime delad i klyftor
Wokade grönsaker
2 msk rapsolja
300 g strimlad pak choi
250 g broccoli (i mindre bitar och buketter)
2 strimlade salladslökar
2 krm salt
1 krm finmalen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2189 KJ / 523 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater23 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och så enkelt att göra. Man kan ta mindre sambal oelek om man vill ha lite mildare smak. Vi brukar göra dubbel sats och ta tre lime i såsen då sambon inte tycker om när det blir för surt.
Tanja
2021-02-13Väldigt god. Den kommer jag göra fler gånger!
Kerstin
2020-11-21Supergott och så enkelt!
Leila
2020-04-02