Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

37
5
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

En härligt krämig fiskgratäng som får en fantastisk smak av kokosmjölk, vitpeppar, lime och sambal oelek. Gratängen serveras med krispigt wokade grönsaker, ris och lime. Perfekt vardagsmat.

Skriv ut
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Fiskgratäng

600 g
koljafilé eller torskfilé
2 tsk
salt
2 krm
finmalen vitpeppar
400 ml
kokosmjölk (gärna extra krämig)
skalet av 2
lime
1 tsk
sambal oelek

Tillbehör

4
port ris
2
lime delad i klyftor

Wokade grönsaker

2 msk
rapsolja
300 g
strimlad pak choi
250 g
broccoli (i mindre bitar och buketter)
2
strimlade salladslökar
2 krm
salt
1 krm
finmalen vitpeppar

För alla

Läs noga innehållet på sambal oelek. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Tanja

2/13/2021

Jättegott och så enkelt att göra. Man kan ta mindre sambal oelek om man vill ha lite mildare smak. Vi brukar göra dubbel sats och ta tre lime i såsen då sambon inte tycker om när det blir för surt.

Kerstin

11/21/2020

Väldigt god. Den kommer jag göra fler gånger!

Leila

4/2/2020

Supergott och så enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2189 KJ / 523 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 23 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept