Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

En härligt krämig fiskgratäng som får en fantastisk smak av kokosmjölk, vitpeppar, lime och sambal oelek. Gratängen serveras med krispigt wokade grönsaker, ris och lime. Perfekt vardagsmat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskgratäng: Sätt ugnen på 175˚C, krydda fisken med salt och peppar.
  2. Vispa samman kokosmjölk, limeskal och sambal oelek i en ugnsform. Lägg fisken i kokosmjölken och baka i ugnen i ca 20 min.
  3. Tillbehör: Koka riset.
  4. Grönsaker: Hetta upp en traktörpanna med rapsolja, stek grönsakerna hastigt, ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera koljan tillsammans med de wokade grönsakerna, ris och lime.

För alla

Läs noga innehållet på sambal oelek. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskgratäng
  • 600 g koljafilé eller torskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm finmalen vitpeppar
  • 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
  • skalet av 2 lime
  • 1 tsk sambal oelek
Tillbehör
  • 4 port ris
  • 2 lime delad i klyftor
Wokade grönsaker
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g strimlad pak choi
  • 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter)
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 krm salt
  • 1 krm finmalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan