Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter
Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.
Ingredienser
4 portioner
Spenatsallad
65 g babyspenat
4 färska fikon
1 msk lönnsirap eller honung
500 g förkokta rödbetor
1 dl rostade skalade hasselnötter
1/2 dl smulad fetaost
1/2 dl granatäppelkärnor
Dressing
1/2 msk lönnsirap
1 msk citronsaft
1/2 tsk finriven färsk ingefära
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett20 g
Salt0.47 g
Kolhydrater27 g
Protein6 g
Kommentarer