Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
0
Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.

Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Spenatsallad

65 g  babyspenat
4   färska fikon
1 msk  lönnsirap eller honung
500 g  förkokta rödbetor
1 dl  rostade skalade hasselnötter
1/2 dl  smulad fetaost
1/2 dl  granatäppelkärnor

Dressing

1/2 msk  lönnsirap
1 msk  citronsaft
1/2 tsk  finriven färsk ingefära
2 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett20 g
Salt0.47 g
Kolhydrater27 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Mangoglass med granatäpplesprinkles
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango med kvarg och kokostopping
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinifritters med fetaost
Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade morötter med fröströssel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga