Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spenatsallad: Lägg upp spenaten på fat eller tallrikar.
  2. Halvera fikonen, bred på lite lönnsirap på snittytan. Stek fikonen i en het panna med snittytan nedåt så att sirapen får en fin gyllenbrun färg.
  3. Skär rödbetorna i klyftor.
  4. Grovhacka nötterna. Strö fetaost, nötter och granatäppelkärnor över salladen.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenatsallad
  • 65 g babyspenat
  • 4 färska fikon
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 dl rostade skalade hasselnötter
  • 1/2 dl smulad fetaost
  • 1/2 dl granatäppelkärnor
Dressing
  • 1/2 msk lönnsirap
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1352 kJ / 323 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept