Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

11
0
Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.

Skriv ut
Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Spenatsallad

65 g
babyspenat
4
färska fikon
1 msk
lönnsirap eller honung
500 g
förkokta rödbetor
1 dl
rostade skalade hasselnötter
1/2 dl
smulad fetaost
1/2 dl
granatäppelkärnor

Dressing

1/2 msk
lönnsirap
1 msk
citronsaft
1/2 tsk
finriven färsk ingefära
2 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1352 KJ / 323 kCal
Fett 20 g
Salt 0.47 g
Kolhydrater 27 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept