Zucchinifritters med fetaost

Betyg 4.7 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Zucchinifritters med fetaost

Krispiga fritters kan innehålla det mesta men ett säkert kort är rivna grönsaker och fetaost. Här får zucchinin huvudrollen i stekpannan, men med gott sällskap av ett gäng hackade örter. Servera de små plättarna varma och tillsammans med en tomatsallad.

Zucchinifritters med fetaost

Ingredienser

4 portioner
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
75 g fetaost
800 g zucchini (ca 2-3 stycken)
1/2 dl blandade hackade örter t.ex. persilja, mynta eller basilika
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja

Till servering

tomatsallad
bröd
matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Detta recept är en riktig fullträff här hemma! Med en fyraåring som vägrar alla former av grönsaker om de inte är i plättform passar detta perfekt. Jag brukar använda en zucchini+lite extra av en annan grönsak, idag grönkål. Använder också ett helt paket fetaost och minskar därför på saltet till hälften. Krispiga och fina om man inte snålar med oljan.

    Stina

  • Detta är bästa receptet ever på zucchini fritters. Lätt att steka vilket berodde på att jag inte saltade zucchini utan rev den grovt och lät den bara rinna av i en sil. . Sen pressadei jag den med händerna, och blanda med ägg/mjöl smeten. Och sen salt osv,,, lycka till verkligen! Snåla inte med oljan. Rapsolja är bäst eftersom temperaturen är ganska hög.

    Marianne

  • Apropå Cecilias kommentar, på bilden har ni något youghurtliknande på tallriken men det står inget om det i receptet. Hur skulle det vara om ni kanske lade till Cecilias grekiska yoghurt med lite citron?

    Peter

  • Som plättar! Helt okej, inte någon favorit!

    Matilda

  • Tyckte att jag klämde ur vätskan ur zucchinin men förmodligen inte. Blev för lös deg. Tillsatte bovetemjöl som jag ville bli av med. Gick bättre steka då. Måste göras tunna för att gräddas. För övrigt var smaken god så jag kommer prova igen.

    Eva

  • Enkelt och gott. Fick ha i en morot i smeten också för zucchinin räckte inte. Ska testa med chili i nästa gång. Hade lite grekisk yoghurt med rivet citronskal till. Gott!

    Cecilia

  • Jättegott!! Hade ingen fetaost så jag tog lite parmesan och getost istället.

    Stina

  • Använd kikärtsmjöl för att göra glutenfria, då kan man också helt skippa äggen, kikärtsmjölet binder ihop smeten.

    Veronica

  • Fungerar bra med 150g fetaost

    Göran

  • Vad kan man ersätta vetemjölet med för att få dem glutenfria?

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2110 KJ / 505 kCal
Fett20 g
Salt3.99 g
Kolhydrater61 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ratatouille med färsk basilika
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade morötter med fröströssel
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
    Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad