Zucchinibiffar med ricotta

33
9
Zucchinibiffar med ricotta

Att göra biffar av zucchini är ett smart och enkelt sätt att få till en grön vardagsrätt. Smaksätt zucchinibiffarna med ricotta och parmesan och servera tillsammans med harissa, yoghurt och valfritt gryn.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Zucchinibiffar med ricotta

Ingredienser

4 portioner
4 dl quinoa

Zucchinibiffar

1 zucchini (à ca 350 g)
1/2 tsk salt
250 g ricottaost
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl finriven parmesan
2 krm salt
1 dl finhackad gräslök (+extra till servering)
2 msk olivolja

Till servering

2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk harissa

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Servera biffarna med valfritt gryn som couscous, matvete eller bulgur.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Nadja

2021-11-14

Gjorde dessa med hemgjord ricottaost och tyckte själva smeten blev jättefin att jobba med. Förvånansvärt goda fluffiga zucchiniplättar. Kommer absolut göra dessa igen och igen. En klar favorit! Både till frukost och kvällsmat.

Therese

2021-09-23

Första omgången blev mest äggröra men andra omgången använde vi mindre olja i stekpannan och fick mer stekyta så mycket bättre.

Susanne

2021-09-22

Jättegoda biffar. Hade ca 300 gr zucchini och lite mer parmesanost i samt peppar, oregano och färsk basilika. Nästa gång kanske bara ett ägg?

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 635 kCal
Fett 29 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden