Zucchinibiffar med ricotta

22
8
Zucchinibiffar med ricotta

Att göra biffar av zucchini är ett smart och enkelt sätt att få till en grön vardagsrätt. Smaksätt zucchinibiffarna med ricotta och parmesan och servera tillsammans med harissa, yoghurt och valfritt gryn.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Zucchinibiffar med ricotta

Ingredienser

4 portioner
4 dl
quinoa

Zucchinibiffar

1
zucchini (à ca 350 g)
1/2 tsk
salt
250 g
ricottaost
2
ägg
1 dl
vetemjöl
1 dl
finriven parmesanost
2 krm
salt
1 dl
finhackad gräslök (+extra till servering)
2 msk
olivolja

Till servering

2 dl
matyoghurt (10%)
1 - 2 msk
harissa

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Servera biffarna med valfritt gryn som couscous, matvete eller bulgur.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Therese

2021-09-23

Första omgången blev mest äggröra men andra omgången använde vi mindre olja i stekpannan och fick mer stekyta så mycket bättre.

Susanne

2021-09-22

Jättegoda biffar. Hade ca 300 gr zucchini och lite mer parmesanost i samt peppar, oregano och färsk basilika. Nästa gång kanske bara ett ägg?

Fanny

2021-09-14

Skulle också kalla det mer för plättar än biffar. Smeten blev lös och den var ganska svår att vända i stekpannan. Men gott var det!

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 635 kCal
Fett 29 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept