Zucchinibiffar med ricotta
Att göra biffar av zucchini är ett smart och enkelt sätt att få till en grön vardagsrätt. Smaksätt zucchinibiffarna med ricotta och parmesan och servera tillsammans med harissa, yoghurt och valfritt gryn.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 dl quinoa
Zucchinibiffar
1 zucchini (à ca 350 g)
1/2 tsk salt
250 g ricottaost
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 krm salt
1 dl finhackad gräslök (+extra till servering)
2 msk olivolja
Till servering
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk harissa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda. Krävde god teknik och perfekt värme vid stekning
Lena
2023-07-16Gjorde dessa med hemgjord ricottaost och tyckte själva smeten blev jättefin att jobba med. Förvånansvärt goda fluffiga zucchiniplättar. Kommer absolut göra dessa igen och igen. En klar favorit! Både till frukost och kvällsmat.
Nadja
2021-11-14Första omgången blev mest äggröra men andra omgången använde vi mindre olja i stekpannan och fick mer stekyta så mycket bättre.
Therese
2021-09-23