Zucchinibiffar med ricotta

Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
10
Zucchinibiffar med ricotta

Att göra biffar av zucchini är ett smart och enkelt sätt att få till en grön vardagsrätt. Smaksätt zucchinibiffarna med ricotta och parmesan och servera tillsammans med harissa, yoghurt och valfritt gryn.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Zucchinibiffar med ricotta

Ingredienser

4 portioner
4 dl  quinoa

Zucchinibiffar

1   zucchini (à ca 350 g)
1/2 tsk  salt
250 g  ricottaost
2   ägg
1 dl  vetemjöl
1 dl  finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 krm  salt
1 dl  finhackad gräslök (+extra till servering)
2 msk  olivolja

Till servering

2 dl  matyoghurt (10%)
1 - 2 msk  harissa

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera biffarna med valfritt gryn som couscous, matvete eller bulgur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda. Krävde god teknik och perfekt värme vid stekning

Lena

2023-07-16

Gjorde dessa med hemgjord ricottaost och tyckte själva smeten blev jättefin att jobba med. Förvånansvärt goda fluffiga zucchiniplättar. Kommer absolut göra dessa igen och igen. En klar favorit! Både till frukost och kvällsmat.

Nadja

2021-11-14

Första omgången blev mest äggröra men andra omgången använde vi mindre olja i stekpannan och fick mer stekyta så mycket bättre.

Therese

2021-09-23

Näringsvärde per portion

Energi2651 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricottafritters med grön pestosallad
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga