Ricottafritters med grön pestosallad

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
6Klimatsmart
Ricottafritters med grön pestosallad

Ta smaklökarna på en resa till Italien med dessa fluffiga ricottafritters. Serverade med en fräsch grön pestosallad blir de till en perfekt kombination av krispigt och krämigt. En enkel och god middag som passar både vardag och helg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ricottafritters med grön pestosallad

Ingredienser

4 portioner

Fritters

250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja

Sallad

1 gurka
65 g färsk bladspenat
250 g tinade gröna ärtor
1/2 dl basilikapesto

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Biffarna känns inte så ostiga och knapriga som jag hade hoppats på. Känns mer som en potatisbullar eller stekt kroppkaka i konsistensen. Smakar ej så mkt. heller.

Cajsa

2023-08-16

Gott och fräscht! Körde färska sockerärter istället för ärtor. Nästa gång tar jag nog lite mindre mjöl och kryddar upp biffarna med lite basilika eller annan ört, då de blev lite smaklösa när man följde receptet. Men doppade i pesto blev de ändå goda. Kommer definitivt göra igen!

Frida

2023-07-13

Gott, men blev många salta kombinationer. Det saknades något, kanske körsbärstomater eller någon fräsh sås till så hade betyget blitt högre.

Kirsi

2023-07-13

Näringsvärde per portion

Energi2074 KJ / 495 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater34 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ricotta- och spenatfylld pasta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Italiensk pastagratäng med ricotta och spenat
Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fyllda pastakuddar med ricotta, sardeller och oliver
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga