Ricottafritters med grön pestosallad
Ta smaklökarna på en resa till Italien med dessa fluffiga ricottafritters. Serverade med en fräsch grön pestosallad blir de till en perfekt kombination av krispigt och krämigt. En enkel och god middag som passar både vardag och helg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
Fritters
250 g ricottaost
1 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
Sallad
1 gurka
65 g färsk bladspenat
250 g tinade gröna ärtor
1/2 dl basilikapesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 495 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater34 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Biffarna känns inte så ostiga och knapriga som jag hade hoppats på. Känns mer som en potatisbullar eller stekt kroppkaka i konsistensen. Smakar ej så mkt. heller.
Cajsa
2023-08-16Gott och fräscht! Körde färska sockerärter istället för ärtor. Nästa gång tar jag nog lite mindre mjöl och kryddar upp biffarna med lite basilika eller annan ört, då de blev lite smaklösa när man följde receptet. Men doppade i pesto blev de ändå goda. Kommer definitivt göra igen!
Frida
2023-07-13Gott, men blev många salta kombinationer. Det saknades något, kanske körsbärstomater eller någon fräsh sås till så hade betyget blitt högre.
Kirsi
2023-07-13