Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Quinoa- och fröknäcke

Säg hej till ditt nya mellanmål! Detta krispiga och goda fröknäcke med quinoa är busenkelt att göra. Utöver quinoa innehåller knäcket bland annat sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor som alla bidrar till ett gott och mättande knäcke.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
  3. Lägg smeten på en plåt, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla eller tryck ut smeten jämnt över hela plåten.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 1-1 1/2 timme och låt svalna på galler.
  5. Bryt i bitar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer