Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quinoa med blåbär och mandlar

Om du vill variera havregrynsgröten med något nytt kan vi rekommendera quinoa kokad i apelsinjuice – det blir en jättegod och glutenfri frukostgröt. Quinoa ska koka i 15-20 minuter för att mjukna så du hinner med morgonduschen innan gröten är färdig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gröt: Värm apelsinjuice, vatten, quinoa, honung, vaniljsocker, salt och kanel i en kastrull på medelvärme. Koka upp, och låt sedan sjuda under täckt lock i 15-20 minuter eller tills vätskan absorberats och quinoan mjuknat. Ta bort från plattan, låt stå i några minuter. Rör om med en gaffel för att fluffa upp gröten en smula, fördela i två skålar.
  2. Topping: Toppa gröten med blåbär, yoghurt och mandlar. Ringla över flytande honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktsosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Tropicana.

Tips

Gröten är också god att toppa med lönnsirap och rostad kokos!

Ingredienser

Portioner: 2
Gröt
  • 1 3/4 dl apelsinjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/4 dl quinoa
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 krm kanel
Topping
  • 1 dl färska blåbär
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk hackade mandlar
  • 2 tsk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?