Här har du en mättande en variant på nattgröt. Blanda ihop bovete, quinoa, pumpakärnor och linfrön till en stor sats grynblandning och förvara i en burk. Förbered sen din gröt kvällen innan genom att låta denna grymt goda grötblandning svälla i vatten över natten med till exempel torkade aprikoser. Avnjut din nykokade gröt med färsk frukt eller äppelkompott.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur många portioner är receptet för, kan ju inte stämma med 2 personer med drygt 10 dl gryn & fröer?
Carina
2022-11-24Tack för din fråga Carina! Vi har nu försökt förtydliga i receptet att man gör en stor laddning av grynblandning som räcker till ca 8-9 port. Sen tar man 1 1/2 dl av den vilket är lagom för 2 portioner. Hoppas det blev tydligare och att det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-25Äntligen en gröt jag gillar!!! Väldigt neutral smak och oklibbig konsistens 👌
Elin
2020-10-18jag anpassade receptet och det blev mycket battre tycker jag. tillsatter inget salt och bytte ut torkade aprikoser mot goji - mycket godare tycker jag och man far i sig massor av antioxidanter. sa nu ar jag heltnojd och kan knappt tanka mig nagonting annat till frukost :-D
Karolina
2009-03-22