Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Purjolök med parmaskinka

Med stekt purjolök och lufttorkad parmaskinka kan inte plockmaten bli bättre! Rullarna går superfort att göra och är extra smaskiga tillsammans med lite sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj purjolökarna rena och skär varje lök i 4 bitar. Koka i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt purjobitarna rinna av ordentligt och rulla sedan en skiva parmaskinka runt varje.
  3. Lägg i ugnssäker smord form. Strö riven ost ovanpå. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.
  4. Garnera med basilikablad och fint skuren paprika. Sweet chilisås passar att servera till.

För alla

Fri från gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för mozzarella och parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora purjolökar
  • 12 skivor parmaskinka
  • 1 riven mozzarellaost (à 125 g)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?