Purjolök med parmaskinka

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Purjolök med parmaskinka

Med stekt purjolök och lufttorkad parmaskinka kan inte plockmaten bli bättre! Rullarna går superfort att göra och är extra smaskiga tillsammans med lite sweet chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Purjolök med parmaskinka

Ingredienser

4 portioner
2   stora purjolökar
10 - 12   skivor parmaskinka
1   riven mozzarella (à 125 g)
1 dl  riven parmesan
1   kruka basilika
1   röd paprika

För alla

Fri från gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för mozzarella och parmesan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och lättlagad smårätt

Bengt

2018-02-28

Testa liknande recept

Äggröra med sparris
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ianns kycklingrulader med parmaskinka
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mozzarellasallad med tomat och basilika
Betyg 3.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Auberginerulle med mozzarella och prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga