Snabb pasta pesto med grönsaker och kyckling
Pasta med pesto på burk, försvinner i en slurk. Bjud in några kycklingfiléer, ett gäng cocktailtomater och en riktigt bitig mozzarella. Och avslutningsvis, för alla vet ju att fint folk kommer sent, pesto på burk. Enkel-enkelt. Gott-gott.
Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
600 g kycklingfilé
2 msk olja
4 port pasta (gärna penne rigate)
250 g körsbärstomater
65 g spenat
1 dl pesto basilika
salt
svartpeppar
1 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 708 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott men lite för "smaklöst" ändå. Kommer att ha med en hackad gul lök nästa gång, så får vi se...
Inger
2021-03-19Kärleken tyckte den var otroligt bra! Snabbt och enkelt att laga
Andreas
2020-12-25Mycket gott. Jag ville använda peston som jag gjort någon dag tidigare och hade en zucchini och röd mangold i kylen. Det här receptet kommer jag använda fler gånger.
Karin
2020-10-01