UNDER 30 MIN | Medel

Snabb pasta pesto med grönsaker och kyckling

Pasta med pesto på burk, försvinner i en slurk. Bjud in några kycklingfiléer, ett gäng cocktailtomater och en riktigt bitig mozzarella. Och avslutningsvis, för alla vet ju att fint folk kommer sent, pesto på burk. Enkel-enkelt. Gott-gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.  
  3. Ansa och skär zucchinin i skivor.
  4. Skär kycklingen i skivor.
  5. Stek kycklingen och zucchinin i oljan i en stekpanna, lägg på ett lock och låt det eftersteka i ett par minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag.
  7. Dela tomaterna i halvor.
  8. Häll av pastan. Blanda pastan med kyckling, zucchini, spenat, tomater och pesto. Smaka av med salt och peppar.
  9. Riv mozzarellan i bitar.
  10. Servera pastan med mozzarella.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g spenat
  • 1 dl pesto basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 708 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept