Vegolasagne med zucchini och spenat

15
3
Vegolasagne med zucchini och spenat

En vegolasagne med spenat och zucchini och en himmelsk växtbaserad sås smaksatt med lime, dragon och muskot. Vill du ha lasagnen helt vegansk byter du bara ut mozzarellan mot en veganskt ostalternativ.

Vegolasagne med zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 schalottenlök
1 purjolök (à ca 300 g)
2 vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 300 g)
ca 1 msk olja
200 g färsk spenat
1 förp sojabaserad grädde (à 250 ml)
1 1/2 dl osötad sojadryck
saften av 1/2 lime
1 tsk torkad dragon
1 krm muskot
havssalt
vitpeppar
16 färska lasagneplattor
1/2 förp riven mozzarella (à 500 g)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Cecilia

2021-07-30

Den var god, dock tyckte jag att det va för lite sås. Får testa och hyvla zucchinin istället, och se om den är tillagad då.

Christina

2021-01-28

Kanske blir bättre om zucchiniskivorna fräses tillsammans med löken?

Christina

2021-01-28

Zucciniskivorna var fortfarande råa efter 30 min 180 grader.