Vegolasagne med zucchini och spenat

10
2
Vegolasagne med zucchini och spenat

En vegolasagne med spenat och zucchini och en himmelsk växtbaserad sås smaksatt med lime, dragon och muskot. Vill du ha lasagnen helt vegansk byter du bara ut mozzarellan mot en veganskt ostalternativ.

Skriv ut
Vegolasagne med zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
1
schalottenlök
1
purjolök (à ca 300 g)
2
vitlöksklyftor
2
zucchinis (à ca 300 g)
ca 1 msk
olja
200 g
färsk spenat
1
förp sojabaserad grädde (à 250 ml)
1 1/2 dl
osötad sojadryck
saften av 1/2
lime
1 tsk
torkad dragon
1 krm
muskot
-
havssalt
-
vitpeppar
16
färska lasagneplattor
1/2
förp riven mozzarella (à 500 g)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Christina

2021-01-28

Kanske blir bättre om zucchiniskivorna fräses tillsammans med löken?

Christina

2021-01-28

Zucciniskivorna var fortfarande råa efter 30 min 180 grader.

Testa liknande recept