Vegolasagne med zucchini och spenat

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
6
Vegolasagne med zucchini och spenat

En vegolasagne med spenat och zucchini och en himmelsk växtbaserad sås smaksatt med lime, dragon och muskot. Vill du ha lasagnen helt vegansk byter du bara ut mozzarellan mot en veganskt ostalternativ.

Vegolasagne med zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
1   schalottenlök
1   purjolök (à ca 300 g)
2   vitlöksklyftor
2   zucchinis (à ca 300 g)
ca 1 msk  olja
200 g  färsk spenat
1   förp sojabaserad grädde (à 250 ml)
1 1/2 dl  osötad sojadryck
saften av 1/2   lime
1 tsk  torkad dragon
1 krm  muskot
havssalt
vitpeppar
16   färska lasagneplattor
1/2   förp riven mozzarella (à 500 g)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god!!

Ingela

2022-10-18

Inget vidare smak och zucchinin blir inte mjuk på den tiden i ugnen.

Emma nerea

2022-10-17

Ingen höjdare... Lite rinnig och smakar bara grädde och purjolök. Hade behövts någon mer smak för att bryta av

Josefine

2022-10-16

Testa liknande recept

Jordgubbsfras
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön smoothie med kiwi, valnötter och spenat
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med röda bär och kiwi
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spröda kakor med choklad och havssalt 
Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och spenattagliatelle
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havregrynsgröt med äpple och björnbär
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga