Zucchini- och mozzarellagratäng

Betyg 3.5 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Zucchini- och mozzarellagratäng

En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Zucchini- och mozzarellagratäng

Ingredienser

6 portioner
2 zucchini ( 2 st motsvarar 500 g)
1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
3 tomater (3 st motsvarar 300 g)
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:30:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Blev perfekt med tipset att bottna med bulgur. Lagom mättande. Gärna lite mer örtkryddor.

    Kerstin

  • Hade bulgur och ca 1 dl vatten med grönsaksbuljong i botten så slapp det blöta plus att det passade perfekt till rätten!

    Therese

  • Receptet är för max 3 pers., får nog kalla det lättlunch, inget man står sig på en längre stund. Väldigt mycket vätska, OK smak men inget jag tillagar igen.

    Marjaana

Näringsvärde per portion

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett27 g
Salt1.83 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept