Pastapancetta med zucchini och linser

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Pastapancetta med zucchini och linser

Den mustiga smaken av pancetta balanseras fint med de stekta grönsakerna och linserna. Pastan kokas al dente och binder ihop rätten på ett utmärkt vis. Kicken av chilin och rucolan ger en upplevelse som vi vill minnas. Njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Pastapancetta med zucchini och linser

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 förp pancetta (à 100 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna linguine)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
salt
2 krm chiliflakes
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
peppar
400 g romanticatomater
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3082 KJ / 741 kCal
Fett35 g
Salt3.3 g
Kolhydrater75 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tonarelli med linser och tomat- och olivsås
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchini ”margherita” med baguette
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade tomater med linser och mozzarella
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med tomat- och linssås
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med krämiga linser och haricots verts
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med linser och sparris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga