Pastapancetta med zucchini och linser
Den mustiga smaken av pancetta balanseras fint med de stekta grönsakerna och linserna. Pastan kokas al dente och binder ihop rätten på ett utmärkt vis. Kicken av chilin och rucolan ger en upplevelse som vi vill minnas. Njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 förp pancetta (à 100 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna linguine)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
salt
2 krm chiliflakes
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
peppar
400 g romanticatomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3082 KJ / 741 kCal
Fett35 g
Salt3.3 g
Kolhydrater75 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer