Zucchini ”margherita” med baguette

I detta recept så har vi gjort en liten twist på en populär pizzasort, för vem gillar inte tomater och mozzarella? Här läggs dem ihop med en tomatpesto på en skivad zucchini och gratineras i ugnen, och till den serveras fräsch sallad och uppskivad baguette!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Ingredienser
4 portioner
2 zucchini (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
400 g romanticatomater
1 förp tomatpesto (à 130 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 bake-off surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp cosmopolitansallad
1 dl urkärnade svarta oliver
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 597 kCal
Fett32 g
Salt3.8 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stAlltså. Sjukt gott! Men addera 2 små matskedar sambal olek. Då kommer smakerna förstärkas. (Om du inte är vegetarian är ju lite knaperstekt bacon aldrig fel.) 😋
Eva-lena
Så gott och enkelt! Vi brukar göra egen ”pesto” av soltorkade tomater, olivolja, solrosfrön, vitlök och lite salt o peppar. Och hackar i oliverna i linsröran. Ibland slänger vi i lite örter för att variera ☺️🌱👌🏾
Emma
Smaklöst och alldeles för "vattnig"
Wilma
Helt fantastiskt god och lätt att göra.
Eva
Otroligt gott snabbt o lättlagat...la till lite basilika ..åt detta med älgentrecote
Sonja
Lättlagat och mycket gott!
Andrea
Väldigt gott. Tyckte inte alls det var smaklöst och fyllningen var precis lagom mängd för att fylla de skivade zucchinisarna
Johnny
Ganska smaklöst och för mycket fyllning i förhållande till zucchinin. Ungefär 1/3 av fyllningen fick plats på den skivade zucchinin.
Erika