Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Tortiglioni är en av de många varianter av pasta födda i Neapel. Det är en tubformad pastasort som funkar utmärkt till raffinerade såser – som den här härliga såsen med pesto rosso, yoghurt, curryfrästa morötter och svartkålschips.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skala morötterna och skär i grövre slantar.
  4. Fräs morötterna i smör och curry i någon minut så att morötterna blir lite mjuka men fortfarande är al dente.
  5. Chips: Ansa och skölj svartkålen. Skär ev bort stammen om den är grov. Skär i mindre bitar.
  6. Lägg kålen och grovhackade pistagenötter på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter, eller tills kålen blivit krispig och nötterna fått färg. Salta lätt.
  7. Blanda yoghurt och pesto. Blanda den kokta pastan med yoghurtsåsen, morötterna, svartkålschipsen och pistagenötterna.
  8. Till servering: Toppa med riven parmesan.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (parmesanost och pesto).

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 320 g pasta (gärna tortiglioni)
  • 1/2 kg morötter (gärna i olika färger)
  • 50 g smör
  • 1 tsk curry
  • 2 dl medelhavsyoghurt (10%)
  • 1 burk pesto (gärna rosso)
Chips
  • 100 g svartkål
  • 2 msk grovhackade pistagenötter
  • olivolja
Till servering
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3142 kJ / 750 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept