Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Tortiglioni är en av de många varianter av pasta födda i Neapel. Det är en tubformad pastasort som funkar utmärkt till raffinerade såser – som den här härliga såsen med pesto rosso, yoghurt, curryfrästa morötter och svartkålschips.

Ingredienser
4 portioner
320 g pasta (gärna tortiglioni)
1/2 kg morötter (gärna i olika färger)
50 g smör
1 tsk curry
2 dl medelhavsyoghurt (10%)
1 burk pesto (gärna rosso)
Chips
100 g svartkål
2 msk grovhackade pistagenötter
olivolja
Till servering
1 dl riven parmesan
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3142 KJ / 750 kCal
Fett41 g
Salt1.22 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer