Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

14
0 Klimatsmart
Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Tortiglioni är en av de många varianter av pasta födda i Neapel. Det är en tubformad pastasort som funkar utmärkt till raffinerade såser – som den här härliga såsen med pesto rosso, yoghurt, curryfrästa morötter och svartkålschips.

Skriv ut
Pasta med svartkålschips, morötter, rostade nötter med pestodip

Ingredienser

4 portioner
320 g
pasta (gärna tortiglioni)
1/2 kg
morötter (gärna i olika färger)
50 g
smör
1 tsk
curry
2 dl
medelhavsyoghurt (10%)
1
burk pesto (gärna rosso)

Chips

100 g
svartkål
2 msk
grovhackade pistagenötter
-
olivolja

Till servering

1 dl
riven parmesanost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (parmesanost och peston).

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3142 KJ / 750 kCal
Fett 41 g
Salt 1.22 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept