Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Tänk att någonting så enkelt kan var så gott! Pasta pesto är en sån där rätt som faktiskt alltid funkar, och ännu godare blir det om du strösslar rostade pinjenötter och färsk basilika på toppen. Prova så får du se!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en stor kastrull vatten och tillsätt salt (ca 7 g/liter) när vattnet kokar. Koka spaghettin i enlighet med anvisningarna på förpackningen.
  2. Torrosta under tiden pinjenötter i en stekpanna med släpplättbeläggning. Ställ åt sidan.
  3. Häll peston i en stor skål. Tillsätt några msk pastavatten och rör till en sås med slät konsistens.
  4. Häll av spaghettin omsorgsfullt, lägg den i skålen och blanda den med pesto alla Genovese.
  5. Lägg upp på tallrikar, garnera med torrostade pinjenötter och basilikablad efter smak.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g glutenfri spaghetti
  • 190 g pesto alla Genovese
  • 40 g pinjenötter
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept