Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
1Klimatsmart
Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Tänk att någonting så enkelt kan var så gott! Pasta pesto är en sån där rätt som faktiskt alltid funkar, och ännu godare blir det om du strösslar rostade pinjenötter och färsk basilika på toppen. Prova så får du se!

Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Ingredienser

4 portioner
350 g  glutenfri spaghetti
1   burk pesto gärna alla Genovese (à 190 g)
40 g  pinjenötter
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Väldigt lätt o mycket gott ❤️

Madeleine

2020-09-01

Näringsvärde per portion

Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett37 g
Salt0.9 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med basilico och parmesan
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig spaghetti med sparris och getost
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta arrabbiata med lammkorv och het, mustig sås
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga