Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

7
1 Klimatsmart
Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Tänk att någonting så enkelt kan var så gott! Pasta pesto är en sån där rätt som faktiskt alltid funkar, och ännu godare blir det om du strösslar rostade pinjenötter och färsk basilika på toppen. Prova så får du se!

Skriv ut
Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika

Ingredienser

4 portioner
350 g
glutenfri spaghetti
1
burk pesto gärna alla Genovese (à 190 g)
40 g
pinjenötter
-
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Madeleine

9/1/2020

Väldigt lätt o mycket gott ❤️

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 649 kCal
Fett 37 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 71 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept