Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor
Capellini är en riktigt tunn variant av spaghetti vilket gör att den ibland kallas för ”änglahår” i Italien. Den kokas på 3 minuter och passar utmärkt till lättare såser som inte tynger ner för mycket. Som i den här läckra rätten med pestokyckling, avokado och granatäpple. Toppas med rapsolja och parmesan.
Ingredienser
4 portioner
4 msk pesto (gärna alla Genovese)
600 g kycklingfilé
320 g tunn spaghetti (gärna cappellini)
1 avokado
2 msk pumpakärnor
250 g cocktailtomater
1 granatäpple
kallpressad rapsolja (att ringla över)
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3777 KJ / 904 kCal
Fett47 g
Salt2.53 g
Kolhydrater64 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer