Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Capellini är en riktigt tunn variant av spaghetti vilket gör att den ibland kallas för ”änglahår” i Italien. Den kokas på 3 minuter och passar utmärkt till lättare såser som inte tynger ner för mycket. Som i den här läckra rätten med pestokyckling, avokado och granatäpple. Toppas med rapsolja och parmesan.

Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4 msk pesto (gärna alla Genovese)
600 g kycklingfilé
320 g tunn spaghetti (gärna cappellini)
1 avokado
2 msk pumpakärnor
250 g cocktailtomater
1 granatäpple
kallpressad rapsolja (att ringla över)
1 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3777 KJ / 904 kCal
Fett47 g
Salt2.53 g
Kolhydrater64 g
Protein53 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med grillad kyckling och olivröra
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsotto med pecorino och tomat
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krämig spaghetti med sparris och getost
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga