Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

4
0
Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Capellini är en riktigt tunn variant av spaghetti vilket gör att den ibland kallas för ”änglahår” i Italien. Den kokas på 3 minuter och passar utmärkt till lättare såser som inte tynger ner för mycket. Som i den här läckra rätten med pestokyckling, avokado och granatäpple. Toppas med rapsolja och parmesan.

Skriv ut
Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4 msk
pesto (gärna alla Genovese)
600 g
kycklingfilé
320 g
tunn spaghetti (gärna cappellini)
1
avokado
2 msk
pumpakärnor
250 g
cocktailtomater
1
granatäpple
-
kallpressad rapsolja (att ringla över)
1 dl
riven parmesanost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kontrollera parmesanosten och peston).

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3777 KJ / 904 kCal
Fett 47 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 64 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept