Linsotto med pecorino och tomat

29
2
Linsotto med pecorino och tomat

Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.

Skriv ut
Linsotto med pecorino och tomat

Ingredienser

4 portioner
2 msk
olivolja
1
hackad gul lök
2
hackade vitlöksklyftor
ev 1/2
hackad chili
4 dl
röda linser
2 dl
vitt vin
1
burk cocktailtomater (à 400 g)
ca 5 - 6 dl
grönsaksbuljong
ca 2 dl
finriven pecorinoost
-
salt och peppar
-
färsk basilika

Till servering

pesto
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konseveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Kim

1/20/2021

Knappt ätbart dessvärre. 2/5

Monika

3/23/2020

Super gott och enkelt! Lägger till lite stekta champinjoner och spenat.

Testa liknande recept