Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linsotto med pecorino och tomat

Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök (och ev chilin) mjuk.
  2. Rör ner linserna och låt dem fräsa med en kort stund. Slå på vinet och låt det koka in, rör om då och då under tiden.
  3. Tillsätt tomaterna med all vätska och låt allt koka ihop på medelhög värme. Rör om då och då.
  4. Slå på buljongen allt eftersom och låt koka ihop under omrörning tills linserna börjar bli mjuka och vätskan kokat in.
  5. Tillsätt peccorino och rör om tills linsotton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Till servering: Servera med mer pecorino, färsk basilika, pesto och gärna ett gott bröd till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konseveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ev 1/2 hackad chili
  • 4 dl röda linser
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk cocktailtomater (à 400 g)
  • ca 6 dl grönsaksbuljong
  • ca 2 dl finriven pecorinoost
  • salt och peppar
  • färsk basilika
Till servering
  • pesto
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer