Linsotto med pecorino och tomat
Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
ev 1/2 hackad chili
4 dl röda linser
2 dl vitt vin
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
ca 2 dl finriven pecorinoost
salt
peppar
färsk basilika
Till servering
pesto
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man måste verkligen veta att man gillar pecorino innan den mängden hälls i maten.
Sanne
2021-12-18Det var inte dumt nästa gång kanske berikar det med skaldjur eller bacon etc.
Peder
2021-12-04Ska det vara torkade linser i receptet, eller sådana som finns i tetrapack?
Alice
2021-11-20