Linsotto med pecorino och tomat

65
10
Linsotto med pecorino och tomat

Linser innehåller komplexa kolhydrater som ger en skön mättnadskänsla som håller i sig länge. Så varför inte servera en fantastiskt krämig linsotto, smaksatt med peccorino och färsk basilika. Supersnabbt går det att laga också! Servera gärna med ett gott bröd.

Linsotto med pecorino och tomat

Ingredienser

4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
ev 1/2 hackad chili
4 dl röda linser
2 dl vitt vin
1 burk cocktailtomater (à 400 g)
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
ca 2 dl finriven pecorinoost
salt och peppar
färsk basilika

Till servering

pesto
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konseveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Sanne

2021-12-18

Man måste verkligen veta att man gillar pecorino innan den mängden hälls i maten.

Peder

2021-12-04

Det var inte dumt nästa gång kanske berikar det med skaldjur eller bacon etc.

Alice

2021-11-20

Ska det vara torkade linser i receptet, eller sådana som finns i tetrapack?