Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

Sugen på något nytt i pastaväg? Testa den här smarriga laxpastan med grönkål, pesto, rädisor och basilika. Laxen marineras en stund i yuzujuice för en frisk och syrlig smak. Yuzujuicen kan bytas ut mot citronsaft.

Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino

Ingredienser

4 portioner
400 g laxfilé
1 msk yuzu- eller citronsaft
1 msk olivolja (+ extra till stekning)
300 g spaghetti
100 g grönkål
7 rädisor
4 msk pesto (gärna alla Genovese)
salt
peppar

Till servering

1/2 kruka basilika
riven pecorinoost

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott

    Liselott

  • Mycket gott!

    Björn

  • Var inte blyga med citronen!

    Mio

Näringsvärde per portion

Energi2968 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt2.53 g
Kolhydrater56 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med lax, kål och pesto
    Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spaghetti med basilico och parmesan
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Linsotto med pecorino och tomat
    Betyg 4 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad