Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron

Prova gärna dessa härliga söta Asien inspirerade revbensspjäll. Skär revbenen efter eget önskemål och lägg ner dem i en kastrull varpå du adderar kryddor efter smak och tycke. Avnjut dem dekorerade med koriander och sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att skära revbenen i bitar mellan benen.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i revbenen och pepparkornen, sjud utan lock, ca 2 timmar eller tills vattnet nästan kokat bort. Tillsätt vinägern och sojan.
  3. Ansa och skär brysselkålen i klyftor.
  4. Blanda sockret med revbenen, lite i taget under omrörning, smaka av när du är nöjd med sötman. Tillsätt brysselkålen och chiliflakesen.
  5. Fortsätt röra om på svag värme tills såsen blir tjock och fastnar på revbenen. Krydda med mer chili för högre styrka.
  6. Dela, kärna ur och skiva päronet tunt
  7. Topping: Vid servering, vänd ner päronskivorna med revbenen. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med koriander och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ett snabbare recept på ribbs är Sötstaka kamben

Ingredienser

Portioner: 4 bufféportioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • ca 12 dl vatten
  • 20 sichuanpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk soja
  • 8 brysselkål
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 - 1 tsk chiliflakes
  • 1 päron
Topping
  • färsk koriander
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1858 kJ / 444 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer