Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g brysselkål
2 gula lökar
3 msk smör eller 2 msk rapsolja
1 1/2 msk mörk sirap
2 tsk äppelcidervinäger
2 lagerblad
3 dl äppelmust
salt
svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering

gärna revbensspjäll

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Äppelmust med timjan och tonic
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödvinsglögg utan tillsatt socker
Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hemlagad senap med mycket smak
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel
Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles
Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad