Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
0
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g brysselkål
2 gula lökar
3 msk smör eller 2 msk rapsolja
1 1/2 msk mörk sirap
2 tsk äppelcidervinäger
2 lagerblad
3 dl äppelmust
salt
svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering

gärna revbensspjäll

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Äppelmust med timjan och tonic
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödvinsglögg utan tillsatt socker
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad senap med mycket smak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga