Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

7
0
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Skriv ut
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g
brysselkål
2
gula lökar
2 msk
rapsolja
1.5 msk
mörk sirap
2 tsk
äppelcidervinäger
2
lagerblad
3 dl
äppelmust
-
salt och svartpeppar
1
kruka persilja

Till servering

ribbestek

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 515 KJ / 123 kCal
Fett 4 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept