Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

8
0
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g brysselkål
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1 1/2 msk mörk sirap
2 tsk äppelcidervinäger
2 lagerblad
3 dl äppelmust
salt och svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering

ribbestek

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 515 KJ / 123 kCal
Fett 4 g
Salt 2 g
Kolhydrater 16 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden