UNDER 30 MIN | Enkel

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar genom roten. Skala, dela och skiva lökarna.
  2. Stek lök och brysselkål i hälften av smöret så att det får färg. Tillsätt sirap och vinäger och fräs någon minut. Tillsätt lagerblad och äppelmust. Koka sakta ca 10 minuter. Rör ner resten av smöret och smaka av med salt och peppar. 
  3. Hacka persiljan grovt och strö över kålen.
  4. Till servering: Servera kålen på julbordet eller till fläsk- eller ribbestek.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/2 msk mörk sirap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 lagerblad
  • 3 dl äppelmust
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • ribbestek

Näringsvärde
Per portion

Energi 515 kJ / 123 kCal