Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar genom roten. Skala, dela och skiva lökarna.
  2. Stek lök och brysselkål i hälften av smöret så att det får färg. Tillsätt sirap och vinäger och fräs någon minut. Tillsätt lagerblad och äppelmust. Koka sakta ca 10 minuter. Rör ner resten av smöret och smaka av med salt och peppar. 
  3. Hacka persiljan grovt och strö över kålen.
  4. Till servering: Servera kålen på julbordet eller till fläske- eller ribbestek.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk mörk sirap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 lagerblad
  • 3 dl äppelmust
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • ribbestek
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 515 kJ / 123 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer