Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
![Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112747/cf_259/revbensspjall_med_sot_soja__vitlok_och_purjo.jpg)
De här revbensspjällen är kryddiga och lite söta, med smak av ingefära, nejlika och ketjap manis. Purjolök blir pricken över i! Servera revbensspjällen på buffén eller tillsammans med ris och sallad.
![Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112747/cf_259/revbensspjall_med_sot_soja__vitlok_och_purjo.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 stor purjolök
2 tsk curry
2 krm malda nejlikor
2 tsk sambal oelek
125 ml ketjap manis
1/2 tsk salt
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
Till servering
sallad
ris
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten (ketjap manis).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett25 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vet ej har inte provat.
Annelie
2018-01-02