Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
1
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

De här revbensspjällen är kryddiga och lite söta, med smak av ingefära, nejlika och ketjap manis. Purjolök blir pricken över i! Servera revbensspjällen på buffén eller tillsammans med ris och sallad.

Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

Ingredienser

4 portioner
5   vitlöksklyftor
2 msk  riven färsk ingefära
1   stor purjolök
2 tsk  curry
2 krm  malda nejlikor
2 tsk  sambal oelek
125 ml  ketjap manis
1/2 tsk  salt
ca 1 kg  tjocka revbensspjäll

Till servering

sallad
ris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten (ketjap manis).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat

Kommentar

Vet ej har inte provat.

Annelie

2018-01-02

Näringsvärde per portion

Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett25 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biffspett i baguette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga