Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo

De här revbensspjällen är kryddiga och lite söta, med smak av ingefära, nejlika och ketjap manis. Purjolök blir pricken över i! Servera revbensspjällen på buffén eller tillsammans med ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och riv vitlöken och ingefäran. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.
  3. Blanda vitlök, ingefära, purjolök, kryddor, sambal, soja och salt.
  4. Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Vänd dem ordentligt i sojablandningen.
  5. Täck formen med folie. Sätt in den mitt i ugnen ca 4 timmar eller tills köttet lossnar från benen.
  6. Ta upp köttet och lägg det på ett fat. Servera med sallad och ris.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten (ketjap manis).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 stor purjolök
  • 2 tsk curry
  • 2 krm malda nejlikor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 125 ml ketjap manis
  • 1/2 tsk salt
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll
Till servering
  • sallad
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2493 kJ / 595 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept