Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
De här revbensspjällen är kryddiga och lite söta, med smak av ingefära, nejlika och ketjap manis. Purjolök blir pricken över i! Servera revbensspjällen på buffén eller tillsammans med ris och sallad.
Ingredienser
4 portioner
5 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 stor purjolök
2 tsk curry
2 krm malda nejlikor
2 tsk sambal oelek
125 ml ketjap manis
1/2 tsk salt
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
Till servering
sallad
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2493 KJ / 595 kCal
Fett25 g
Salt2.8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vet ej har inte provat.
Annelie
2018-01-02