Ytterfilé Provencale med potatismos
Här kommer minsann en smarrig måltid. Fläskytterfilé som får bakas i ugnen tillsammans med vitlök, rosmarin och citron. När den är alldeles precis lagom saftig är den redo att serveras med fluffigt mos, tomater och purjolök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
peppar
Tomater
1/2 förp plommontomater
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
2 msk ströbröd
1 1/2 msk smör eller olja
Ytterfilé
650 g fläskytterfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 549 kCal
Fett17 g
Salt1.5 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott, och väldigt balanserad rätt. Dock behöver mosen en del mer kryddning.
Freja
2022-11-24Äntligen ett recept att spara igen. Jätte gott! Älskar varma tomater.
Rosita
2022-05-16