Ytterfilé Provencale med potatismos

4
1
Ytterfilé Provencale med potatismos

Här kommer minsann en smarrig måltid. Fläskytterfilé som får bakas i ugnen tillsammans med vitlök, rosmarin och citron. När den är alldeles precis lagom saftig är den redo att serveras med fluffigt mos, tomater och purjolök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Ytterfilé Provencale med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
peppar

Tomater

1/2 förp plommontomater
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
2 msk ströbröd
1 1/2 msk smör eller olja

Ytterfilé

650 g fläskytterfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 citron

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.  
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Rosita

2022-05-16

Äntligen ett recept att spara igen. Jätte gott! Älskar varma tomater.

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 549 kCal
Fett 17 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden