Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis
Idag blir det en riktig fest till middag, med potatis och brysselkål i ugn som får sällskap på tallriken av fläskytterfilé och en krämig sås med smak av svamp. Perfekt sätt att starta helgen på!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 gul lök
1 msk olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl pastasås svamp/ost
1 msk japansk soja
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 603 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är det för pastasås som avses? Fabrikat?
Bibbi
2024-11-13Väldigt gott och lätt att tillaga, men platsar inte i Billiga veckan!
Bo arne
2024-02-20Jättegott
Catharina
2023-10-11