Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
6
Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis

Idag blir det en riktig fest till middag, med potatis och brysselkål i ugn som får sällskap på tallriken av fläskytterfilé och en krämig sås med smak av svamp. Perfekt sätt att starta helgen på!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023

Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
500 g  brysselkål
1 msk  olja
salt
peppar
1   gul lök
1 msk  olja
2 dl  mjölk
2 tsk  majsstärkelse
2 dl  pastasås svamp/ost
1 msk  japansk soja
ca 600 g  fläskytterfilé
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott och lätt att tillaga, men platsar inte i Billiga veckan!

Bo arne

2024-02-20

Jättegott

Catharina

2023-10-11

Mycket gott å lätt å göra.

Helena

2023-06-20

Näringsvärde per portion

Energi2521 KJ / 603 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
185 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med avokadobea
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga