Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
0
Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

En lättlagad dessert som påminner om pannacotta, men fräschare tack vare att den innehåller yoghurt. Med rabarberkompott och frasigt havresmul blir den drömgod. Välj en rosaröd rababersort så blir kompotten extra vacker i färgen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

Ingredienser

8 portioner
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3 %)
1 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)

Rabarberkompott

300 g rabarber
4 msk socker
1/4 tsk malen kardemumma
1 msk färskpressad citronjuice

Havresmul

1 1/2 dl havregryn
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1320 KJ / 315 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rabarbergelé
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med rabarber och vanilj
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga