Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
0
Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

En lättlagad dessert som påminner om pannacotta, men fräschare tack vare att den innehåller yoghurt. Med rabarberkompott och frasigt havresmul blir den drömgod. Välj en rosaröd rababersort så blir kompotten extra vacker i färgen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

Ingredienser

8 portioner
2   gelatinblad
1/2   vaniljstång
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk (3 %)
1 dl  socker
2 dl  matyoghurt (10 %)

Rabarberkompott

300 g  rabarber
4 msk  socker
1/4 tsk  malen kardemumma
1 msk  färskpressad citronjuice

Havresmul

1 1/2 dl  havregryn
2 msk  ljus sirap
1 1/2 msk  smör

För alla

Gör glutenfri: Använd ren havre från t ex Semper eller Provena.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av grädde, mjölk, yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt grädde, mjölk och yoghurt med havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1320 KJ / 315 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljdoftande sockerskrubb
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkompott med vit chokladmousse
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga