Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

20
0
Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

En lättlagad dessert som påminner om pannacotta, men fräschare tack vare att den innehåller yoghurt. Med rabarberkompott och frasigt havresmul blir den drömgod. Välj en rosaröd rababersort så blir kompotten extra vacker i färgen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Yoghurtcrème med rabarber och havresmul

Ingredienser

8 portioner
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3 %)
1 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)

Rabarberkompott

300 g rabarber
4 msk socker
1/4 tsk malen kardemumma
1 msk färskpressad citronjuice

Havresmul

1 1/2 dl havregryn
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk smör

För alla

Gör glutenfri: Använd ren havre från t ex Semper eller Provena.
Gör laktosfri: Använd laktosfria varianter av grädde, mjölk, yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt grädde, mjölk och yoghurt med havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1320 KJ / 315 kCal
Fett 20 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 29 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden