Yoghurtcrème med rabarber och havresmul
En lättlagad dessert som påminner om pannacotta, men fräschare tack vare att den innehåller yoghurt. Med rabarberkompott och frasigt havresmul blir den drömgod. Välj en rosaröd rababersort så blir kompotten extra vacker i färgen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 portioner
2 gelatinblad
1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3 %)
1 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)
Rabarberkompott
300 g rabarber
4 msk socker
1/4 tsk malen kardemumma
1 msk färskpressad citronjuice
Havresmul
1 1/2 dl havregryn
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1320 KJ / 315 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer