Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

(86)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett lyxigt och krämigt recept på yoghurtpannacotta med rabarberkompott. Du gör pannacottan av bland annat yoghurt, gelatinblad och grädde och serverar med en frisk kompott av rabarber.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl mild yoghurt (3%)
  • 2 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl socker
Rabarberkompott
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl vatten
  • färskpressad juice av 1 citron
Till servering
  • mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
  3. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
  4. Fyll i 6 små glas eller formar (för 6 port). Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
  5. Kompott: Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citronjuice. Koka ihop till en kompott, ca 7 minuter.
  6. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering. 
  7. Till servering: Toppa pannacottan med kompotten vid servering. Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, grädde och mjölk.